Case: Verdo minimerer svind i flis

Anne Mette Frey

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 08.

Flis januar 2020

Case: Verdo minimerer svind i flis

Verdo arbejdede med at minimere et stort svind i deres flis. En analyse af brændslets flow fra modtagelse til afbrænding gav viden om årsagerne til svind og mulighed for at minimere dette.

Verdo bruger flis som brændsel på deres kraftvarmeværk i Randers.

Jens Ole Hougaard

 

– Vi bruger 200.000 tons flis om året, så hver en promille af svind, som vi kan finde, har stor betydning for vores økonomi, siger Jens Ole Hougaard, kraftværkschef, Verdo.

Årsager til svind

Verdo havde en dialog med Teknologisk Institut i forhold til at hjælpe med at finde årsagerne til svindet og kigge på brændslets flow fra modtagelse og opgørelse til lagring og afbrænding i kedlerne. En gruppe af eksperter omkring biomasse, databehandling og måling af fugt i biomasse blev sammensat til at løse opgaven.

Gruppen undersøgte bl.a. usikkerhed på vægte, prøveudtagning og måleprocedurer.  Der var løbende dialog med Verdo omkring, hvad der skulle fokuseres på.

Instituttet leverede på baggrund af deres analyse et overblik over de steder, hvor der var svind og hvor kilder til fejl kunne udbedres. Et par eksempler på årsager til svind var bl.a. procedure ved fugtbestemmelse ved modtagelse og udregningsmetode ved prøveudtagning fra skib.

Teknologisk Institut fandt frem til, at 1/3 svind skyldes bl.a. procedurefejl/usikkerhed og resten skyldes biologisk nedbrydning ved lagring.

Anbefalinger er straks iværksat

Verdo har straks iværksat de anbefalede tiltag, som Jens Ole Hougaard udtrykker det ”kunne det kun gå for hurtigt.”

Verdo Case_vi tilbyder