Danmark fastholder plads i top ti i global konkurrenceevne - 2019

Karsten Frøhlich Hougaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 86.

World Economic Forum - Anvendt i 2019

Danmark fastholder plads i top ti i global konkurrenceevne - 2019

For andet år i træk har World Economic Forum belønnet Danmark for et godt samfundsmæssigt økosystem, for innovation, en stabil økonomi og et omstillingsparat arbejdsmarked i den årlige måling af landenes indbyrdes konkurrenceevne.

Danmark fastholder sin 10. plads i World Economic Forums årlige måling af den globale konkurrenceevne. Det er lige bag Sverige, foran Finland og syv pladser foran Norge. I toppen har Singapore overhalet USA, mens Tyskland er rykket fire pladser ned til en 7. plads. Målingen er baseret på 103 indikatorer, der omfatter skatter, infrastruktur, arbejdsmarked, uddannelse mv. som udtryk for konkurrenceevnen. Den placerer Danmark i front på parametre som økonomisk stabilitet, et fleksibelt og omstillingsparat arbejdsmarked samt adgang til veluddannet arbejdskraft.

- En stabil økonomi. veluddanneset arbejdskraft, og et fleksibelt arbejdsmarked, hvor det er let at tilpasse behovet for arbejdskraft. Det er nogle af de bærende faktorer, som holder Danmark i top 10 på dette års Global Competitiveness Index fra World Economic Forum. I rapporten er der generelt mange ting at glæde sig over set med danske briller, siger Karsten Frøhlich Hougaard, der er centerchef på Teknologisk Institut - WEFs danske partner.

Han fremhæver, at Danmark - trods den gode placering - stadig har mulighed for at forbedre konkurrencedygtigheden yderligere.

- Skulle Danmark højere op på rangstigen, er det en gammel traver som administrative byrder, som for alvor skal adresseres. Også adgangen til at ansætte udenlandsk arbejdskraft trækker Danmark ned. Her ligger vi på en 105. plads ud af de 141 økonomier, der er omfattet af rapporten. Faldende investeringer i forskning og udvikling trækker ligeledes ned i den samlede bedømmelse. Endelig er det bemærkelsesværdigt, at forhold omkring organiseret kriminalitet (37. plads) og terrorisme (63. plads) også trækker ned, siger Karsten Frøhlich, Teknologisk Institut.

World Economic Forum har taget temperaturen på den globale konkurrenceevne siden 1979. Årets opgørelse er baseret på omfattende registerdata samt 12.987 interview med virksomhedsledere og omfatter 99 procent af verdensøkonomien målt i BNP.

Læs mere

Yderligere oplysninger
Centerchef Karsten Frøhlich, Teknologisk Institut, mobil: 7220 2886, mail: kafh@teknologisk.dk.