Det digitale produktkatalog

Mette  Glavind

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 20.

Det digitale produktkatalog

Det digitale produktkatalog understøtter Det Digitale Byggeri.

Teknologisk Institut står bag digital adgang til byggevareleverandørernes produkter.

Teknologisk Institut er i et samarbejde med bl.a. ByggematerialeBranchen, Dansk Byggeri (Bygviden.dk), 3dbyggeri danmark og TUN i gang med at lancere et digitalt produktkatalog, som vil skabe adgang til byggevareleverandørernes produkter på en måde, der understøtter Det Digitale Byggeri. Hermed kan f.eks. arkitekter konfigurere ethvert element direkte fra PC’en og indføje det i CAD tegningen i 3D.

De digitale produktinformationer hentes direkte på de enkelte leverandørers respektive hjemmesider. Produktinformationerne indlægges i en digital skabelon, således at alle informationer præsenteres ens og på sammenlignelig måde.
De digitale informationer af produktet kan være:

  • Beskrivelser
  • Billeder/3d tegning
  • Bygningsdelsbeskrivelse og kontrolaktiviteter
  • Montagetid
  • Vedligehold/vejledning
  • Tolerancer
  • Parametriske informationer

Se demonstration af indholdet i Det digitale produktkatalog

Det digitale produktkatalog gik i luften den 10. juni 2008. Kataloget vil i starten indeholde information om ca. 1.000 byggematerialeproducenter og hvilke produktgrupper de har varer i.

Flere producenter har allerede nu tilmeldt sig Det digitale produktkatalog, og det vil være muligt at finde detaljeret information og materiale om netop deres produkter. Dette drejer sig bl.a. om CAD-tegninger og udbudsbeskrivelser, alt sammen tilpasset, så de på bedst mulig måde passer til rådgivernes behov. 

Teknologisk Instituts rolle i Det digitale produktkatalog er, at medvirke til at byggematerialeproducenterne får digitaliseret deres produkter og kan bruge Det digitale produktkatalog som markedsføringskanal for deres produkter over for rådgivere/arkitekter og de udførende.

Teknologisk Institut afholdt den 9. maj 2008 et seminar om Digitalt Byggeri med særligt fokus på Byggematerialeindustrien.