Drone-startup har vokset sig til vigtig spiller i den danske droneindustri

Mathias  Flindt

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 36 50.

Drone-startup har vokset sig til vigtig spiller i den danske droneindustri

Det startede som et universitetsprojekt og er i dag en succesfuld startupvirksomhed, der har fået investeringer på mere end fem millioner kroner. Virksomheden QuadSAT har fået fart på, siden de fik et skrivebord i Odense Robotics StartUp Hub hos Teknologisk Institut.


Norske Joakim Espeland og Andrian Buchi fra Moldova står bag dronevirksomheden QuadSAT, der udvikler test- og kalibreringsudstyr til satellitkommunikation, hvor man ved hjælp af en drone tester forbindelsen til en satellit.

For to år siden rykkede QuadSAT ind i Odense Robotics StartUp Hub hos Teknologisk Institut, hvor iværksættervirksomheder kan udvikle og starte deres robotvirksomheder under kyndig vejledning. Nu er virksomheden, der består af otte medarbejdere i alt, klar til at stå på egne ben og rykke ud af hubben som den første dronevirksomhed nogensinde.

- Vi er ved at introducere droneteknologien i satellitkommunikationsindustrien. Du har en drone, som du kan programmere på en måde, så den gør præcis det, du beder den om. Og det er ret fantastisk, siger Andrian Buchi, der er medstifter og teknologichef i virksomheden.

- Vi prøver at lave tests den ene dag og bearbejde data den anden dag. Flere tests er lig med en hurtigere udvikling og dermed en hurtigere adgang til markedet, tilføjer han.

QuadSAT udvikler en ny form for droneplatform, der bliver brugt til afprøvning, kalibrering og typegodkendelse af antenner til satellitkommunikation, som både er billigere og hurtigere, end den mest gængse metode man bruger i dag.

I den sammenhæng fungerer dronen som en kredsende satellit, der simulerer bevægelsen af forskellige transportmidler som skibe, fly og biler. Det giver mulighed for at løse kritiske problemstillinger for antennens ydeevne, såsom antenneafprøvning, antennestråling og opklaring af forstyrrelser.