Dyrevelfærd i fiskeindustrien

Dorte Lene Schrøder-Petersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 59.

Fiskeopdræt

Dyrevelfærd i fiskeindustrien

Realtidsovervågning af fiskenes adfærd og sundhed.

I fiskeindustrien er der en stigende fokus på dyrevelfærd, ikke kun af etiske årsager, men også for at sikre produktkvalitet og bæredygtighed. Med nye teknologiske muligheder inden for kunstig intelligens (AI) og machine learning, er der rige muligheder for at forbedre overvågningen og forståelsen af fiskenes adfærd. Dermed kan disse teknologier spille en afgørende rolle i at sikre en forsvarlige praksis i fiskeindustrien.

Overvågning af fiskenes adfærd

Ved hjælp af avancerede sensorer og kameraer kan man, i realtid, indsamle data om fiskenes adfærd. Disse data kan give værdifuld indsigt i fiskenes sundhed og velfærd. Adfærdsparametre såsom svømmemønstre, fourageringsadfærd (herunder fødeoptag) og interaktioner med andre fisk kan indikere både stress og  sygdom.

Fordelen ved AI og machine learning, er at de kan analysere store og komplekse datamængder, og dermed identificere mønstre eller afvigelser, der ikke typisk bliver registreret ved opsyn som vi kender det i dag. For eksempel kan en pludselig ændring i svømmemønstre indikere stress på grund af miljøforhold eller sundhedsproblemer. Realtidsovervågning af fisk med alarm, kan derfor resultere i en hurtigere indgriben, hvis fiskenes adfærd ændrer sig.

Brug af viden om fisks adfærd

Evne til at bearbejde og analysere komplekse problemstilling kan give indgående indsigt i fiskes naturlige adfærd og deres reaktioner på forskellige stimuli. Denne viden kan anvendes til at designe og optimere opdrætsmiljøer, der imiterer fiskenes naturlige leveforhold, uden at gå på kompromis med produktivitet.

Med fortsat udvikling og integration af AI og machine learning i fiskeindustrien er det muligt at opnå en mere detaljeret og nuanceret forståelse af fiskes adfærd og velfærd. Dette vil ikke kun gavne fiskene ved at sikre højere velfærdsstandarder, men også industrien ved at producere sundere, højere kvalitetsprodukter og ved at opretholde bæredygtighed i praksis.

Implementering af metoder til forbedret dyrevelfærd i fiskeindustrien

Teknologisk Institut, med sin ekspertise og avancerede faciliteter, kan spille en nøglerolle i denne proces. Vi tilbyder skræddersyede løsninger, der kan integrere ny teknologi i eksisterende produktionssystemer, samtidig med at de sikrer, at dyrevelfærd er i centrum for udviklingen. Teknologisk Institut vil bidrage med at fremme disse teknologier og deres anvendelse i overvågning og forståelse af fisk, kan vi sikre en mere ansvarlig og etisk fiskeindustri, der respekterer både dyrene og det miljø, de lever i.

Vil du vide mere om hvordan vi kan hjælpe jer med at skabe en bedre og mere produktiv fiskeproduktion, så kontakt Dorte Schrøder-Petersen ved at udfylde formularen til højre.
 

Fiskeopdræt