Ekstrudering til foder og fødevarer

Troels Veng Samuelsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 01.

Ekstrudering til foder og fødevarer

Ekstrudering til foder og fødevarer

Hos Teknologisk Institut i Sdr. Stenderup har vi 1.300 m2 forsøgsanlæg med bl.a. tre forskellige ekstruderingsanlæg. Her er det enkelt og ukompliceret at komme igang med udvikling eller produktion af nye produkter eller niche produkter, der ikke har volumen nok til større industrielle anlæg.

Vi rådgiver i alle faser omkring ekstrudering og stiller stiller lokaler, udstyr og kompetencer til rådighed, der giver din virksomhed adgang til kvalificeret proces- og produktudvikling, der hurtigt og fleksibelt kan hjælpe med at udvikle, optimere og teste nye fødevarer, ingredienser, additiver samt foder til hund, kat og fisk.

Med udgangspunkt i jeres behov rådgiver vi om sammensætning til ekstruderede produkter med fokus på formgivning, vægtfylde, tekstur og porøsitet.    

Vi ekstruderer biomasse, foder og fødevarer med output som f.eks. snacks, morgenmadsprodukter, vegetabilsk kød samt tørfoder til hund og kat og fiskefoder.

 

Forsøgsanlægget kan tilbyde følgende ekstruderingsfaciliteter:

  • Coperion ZsK, 27 mm twin screw, 7-60 kg/time. Moderne fødevareekstruder med meget tilbehør og mange muligheder. Produkt- og procesudvikling samt mindre produktioner.
  • W&P Continua, 38 mm twin screw, 10-40 kg/time. Særdeles velegnet til produkt- og procesudvikling samt mindre produktioner af pet food og fiskefoder
  • Andritz Sprout, single screw ekstruder, 0,8-3 ton/time. Fuldskalaproduktionslinje til f.eks. varmebehandling af råvarer og større produktioner af fiskefoder og tørfoder til hund og kat.

 

Hvilke opgaver kan vi løse på ekstruderingsanlæggene:

  • Proces- og produktudvikling af ekstruderede produkter
  • Dokumentation og afprøvning af råvarers ekstruderingsegenskaber
  • Relevant for- og efterbehandling som formaling, forforklistring, blanding, coatning, dragering
  • Tør- og vådteksturering af planteproteinkoncentrat
  • Test af additivers stabilitet i ekstruderings- og tørringsprocessen
  • Lønproduktioner af fødevarer og foder

Derudover tilbyder vi work shops omkring ekstrudering i praksis, skræddersyede praktisk orienterede operatørkurser og partnerskab i F&U projekter.

 

Andtitz Sprout ekstruder 

 

 

 

 

 

Cases