Elektronikproducent har fået mod på cobots og høster nu gevinsterne

Karsten Thornø Ahrentsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 39.

Elektronikproducent har fået mod på cobots og høster nu gevinsterne

Uddannelses- og testforløb hos Teknologisk Institut gav elektronikproducenten Styromatic mod på at blive egen cobot-integrator.


Ensartet kvalitet, forudsigelig leveringstid og mere værdiskabende, varierende arbejde.

Sådan opsummerer den østjyske elektronikproducent Styromatic gevinsterne ved at implementere kollaborative robotter.

- Cobots gør, at vi kan kvalitetssikre vores proces. Alle print, der fejler, kommer ud af processen, og vi gør det ensartet hver gang. Derudover hjælper det os med at holde en mere forudsigelig leveringstid, siger Mohamad Shagilian Mohamad, som er produktionsteknisk medarbejder hos Styromatic.

- Sidst men ikke mindst kan vi give vores operatører noget mere værdiskabende, varierende arbejde, mens vi lader robotten løse det simple og ensartede arbejde, tilføjer han.

Fået mere mod

Røgalarmer, rottefælder og scenelys til rockkoncerter. Styromatics eletroniske styresystemer bruges til mange forskellige produkter i mange forskellige brancher.

For at kunne nå alle deres ordrer investerede virksomheden i 2023 i en kollaborativ robot.

Parallelt med det sendte Styromatic to medarbejdere på et uddannelses- og testforløb hos Teknologisk Institut i regi af Cobot Knowledge Lab.

Her fik de en introduktion til robotteknologiens univers og praktisk erfaring med alle de værktøjer, sensorer og sikkerhedssystemer, som er relevante at kende til, når man skal i gang med cobots.

Et forløb, som gav mod på at tage et skridt videre med cobots i deres virksomhed.

- Til vores første cobot-projekt har vi fået hjælp af en leverandør til at få opstillet, programmeret og kørt ind. Men det næste cobot-projekt har vi lavet selv, og det er kommet af, at vi har fået mere mod og mere viden fra forløbet, siger Mohamad Shagilian Mohamad og fortsætter.

- Vi er stadig i startfasen med kollaborative robotter, men vi tror på, at det er fremtiden, og vi har allerede indkøbt flere nye robotter, som bare venter på at blive sat i arbejde.

-

Hvad har cobots gjort for Styromatic?

  • Ensartet kvalitet
  • Forudsigelig leveringstid
  • Forbedret arbejdsmiljø
  • Reduceret nedslidning hos medarbejderne

Vil du også i gang med cobots? Så kig i vores cobot-håndbog...

1. Kollaborativ eller ej? Sådan vælger du den rigtige robot til opgaven

2. Grundlæggende robotteknologi

3. Cobottens fysik

4. Sådan programmerer du en cobot

5. Fem processer, som din cobot kan hjælpe dig med

6. Sådan gør du en cobot sikker

Cobot Knowledge Lab – der er et partnerskab mellem Industriens FondTeknologisk InstitutImplement Consulting Group og Videnscenter for Automation & Robotteknologi (Nord Syd) – har til formål at klæde nutidens og fremtidens arbejdsstyrke på til at blive innovative cobot-brugere.