Elever inddrages i fremtidens markbrug

Nicolai Fog Hansen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 15 33.

Overdragelse af robot

Elever inddrages i fremtidens markbrug

Topbilledet: Nicolai Fog Hansen overdrager betjeningen af Agrointelli-robotten til Søren Ingwersen, som er driftsleder på stribedyrkningsprojektet. Forstander Erik Kallehave Kristensen og uddannelseschef Lotte Ipsen glæder sig over samarbejdet.

Nyt samarbejde mellem Teknologisk Institut og Bygholm Landbrugsskole giver landbrugselever adgang til nyeste viden om robotteknologi i markbruget.

Faglærte landmænd, produktionsledere og agrarøkonomer, som uddannes fra Bygholm Landbrugsskole ved Horsens, får nu kendskab til den teknologi, som de kommer til at møde i erhvervet, og kan byde ind med viden om det, som er på vej. Det sker efter skolen har indgået et samarbejde med Teknologisk Institut, som stiller en markrobot til rådighed for skolens elever og undervisere.

- Vi vil gerne tæt på landbrugets konkrete brug af ny teknologi, og det kan vi komme via landbrugsskolens elever og de oplevelser, de har på deres lærepladser. Denne aftale er for os en af måderne til at bringe virkeligheden ind i vores univers, så vi effektivt kan arbejde med de rigtige problemstillinger, siger sektionsleder Nicolai Fog Hansen, Teknologisk Institut.

Det er intentionen i samarbejdsaftalen, at den også skal omfatte Teknologisk Instituts arbejde med droner til præcisionsjordbrug, simulering og forsøgsarbejde.

- Når Teknologisk Institut er til stede på skolen, vil der opstå interesse og sparring omkring konkrete projekter. Desuden får vi mulighed for at bruge noget af det udstyr, som de arbejder med i deres forskning. Og det kan ikke undgå at skabe merværdi af vores undervisning i ny teknologi, siger forstander Erik Kallehave Kristensen, Bygholm Landbrugsskole.

Parterne lægger op til projektsamarbejder, erfaringsudveksling, samarbejder om undervisning og forskellige samarbejder omkring praktikanter.

- Teknologisk Institut bliver med denne aftale en af de første formelle samarbejdspartnere i vores nye Teknologi- og Innovationscenter, som snart står færdigbygget. Her planlægger vi at give plads til mange forskellige interessenter omkring ny teknologi i landbruget, siger Erik Kallehave Kristensen.

Yderligere oplysninger

  • Sektionsleder Nicolai Fog Hansen, Teknologisk Institut, mobil: 7220 1533, mail: nfh@teknologisk.dk
  • Forstander Erik Kallehave Kristensen, Bygholm Landbrugsskole, mobil 4043 2799, mail: ekk@bygholm.dk

Aftale om overdragelse af markrobot

Erik Kallehave Kristensen og Nicolai Fog Hansen (th.) giver håndslag på aftalen i det næsten færdige Teknologi- og Innovationscenter på Bygholm Landbrugsskole.