Exoskeletter til tunge løft i produktionen

Jens Martinus Pedersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 63.

-

Exoskeletter til tunge løft i produktionen

Tunge løft og ensidigt gentaget arbejde er en udfordring i mange virksomheder. Mange af disse funktioner bliver i stigende grad afhjulpet af robotter og anden automatisering, så medarbejderne kan frigøres til andet værdiskabende arbejde.

Én af løsningerne til at afhjælpe arbejdsfunktioner med tunge løft kan være exoskeletter.

Vores samarbejdspartner Fraunhofer IPA fra Tyskland har udviklet en exoskelet-løsning, "Stuttgart Exo-Jacket", der bæres på overkrop og arme og kan assistere med løft op til 15 kilo.

Teknologien er et stærkt supplement til andre robotløsninger, hvor der en høj grad af variation i den funktion, der skal udføres, og hvor det derfor kan være vanskeligt at automatisere med en industrirobot eller en logistikrobot.

Fraunhofer IPA har i 2018 været i Danmark og demonstrere anvendelsen af denne teknologi blandt andet i et case-scenarie, hvor en varebil eller en lagerreol skal tømmes for papkasser. Af andre eksempler - som er under planlægning - kan nævnes et scenarie, hvor emner - der ligger tilfældigt i en stak - skal løftes enkeltvis op og hænges på et stativ.

Ydelser

Teknologisk Institut kan i samarbejde med Fraunhofer IPA tilbyde at analysere mulighederne for at anvende exoskeletter i jeres virksomhed.

Vi kan igangsætte et forløb, hvor I tilbydes at anvende løsningen i et konkret bruger-scenarie med henblik på at udarbejde en plan for implementering.