Fast track på nye plastprodukter

Jens Kromann Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 25 06.

billedet viser en 3D-sprøjtestøbt hane til vandbeholder_SolarSack

Fast track på nye plastprodukter

I løbet af 2019 har 6 danske virksomheder deltaget i projekter sammen med Teknologisk Institut for at demonstrere, hvordan en ny teknologi giver genvej mod at få et nyt plastprodukt på markedet. Med introduktionen af et nyt redskab til hurtig fremstilling af funktionelle prototyper fra 3D-printer-virksomheden Addifab ApS er vejen gjort kortere.

Tidligere på året har vi i Medlemsinformation skrevet om, hvordan det er blevet muligt at teste idéer af på designs af nye plastprodukter hurtigt og til en lav pris. Det er i dag normalt at lave prototyper af plast ved simpelt hen at 3D-printe dem. Men begrænsninger i materialevalg tilfredsstiller ofte ikke det behov, som en udviklingsafdeling sidder med. I stedet for kan man nu anvende en ny teknologi, som den danske virksomhed Addifab lancerede i 2018. Støbning med plast i 3D-printede forme i et materiale, der til dels er stærkt nok til en sprøjtestøbeproces og til dels kan opløses i vand efter støbning, løser materialebegrænsningen, så det materiale, man ønsker produktet lavet i, kan anvendes allerede på prototypestadiet.

I 2019 besluttede den Dansk Industri-initierede virksomhed AM Hub og Teknologisk Institut sig for at demonstrere for særligt danske SMV’er, hvad denne nye danskudviklede teknologi kan gøre for deres forretning. Blandt de virksomheder, der deltog i projektet med navn AM Hybrid, var en sprøjtestøbevirksomhed, en producent af en ny dyse til fugeentreprenører og en virksomhed inden for sikkerhed til søs. I december i et seminar på Teknologisk Institut gav to andre virksomheder foredrag om deres oplevelse i projektet. Disse gengives kort på nedenstående link:.

Iværksætterne bag SolarSack tester design gennem 3D-print

Præstøulykken giver inspiration til ny opfindelse

 

Online nyhedsmagasin

Vil du modtage nyheder og artikler om plast og emballage i din indbakke? Tilmeld dig vores online nyhedsmagasin her.