Film og tjeklister viser vej til bedre bygningsdrift

Iben  Østergaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 23 94.

Vindue - Drift og vedligehold

Film og tjeklister viser vej til bedre bygningsdrift

Teknologisk Institut har netop udgivet en række undervisningsmaterialer og værktøjer for alle, der arbejder med bygningsdrift, fx ejendomsserviceteknikere, håndværkere, rådgivere, administratorer m.m.

Det drejer sig om tjeklister, faktaark, konsekvensoversigter og film om drift og vedligehold af bygninger – herunder klimaskærm, varme- og ventilationsanlæg.

Tjeklister og film skal hjælpe ejendomsserviceteknikere i den daglige drift – så man ser på helheden uden at glemme detaljerne - og sikre bedre sammenhæng mellem drift og vedligehold af bygningerne. Konsekvens-arkene gør opmærksom på fordele ved god drift og vedligehold og risici ved mangelfuld drift. 

Materialet hentes fra hjemmesiden  http://teknologisk.dk/driftogvedligehold -  både samlet og delt op i tjeklister, faktaark osv. Filmene om varme og ventilation er udarbejdet i samarbejde med Energispring partnerskabet og HOFOR. 

- Vejledning og gode råd i de 25 nye film skal således hjælpe til optimal drift af større bygninger og deres varme- og ventilationsanlæg.

Hér deler fagfolk tekniske råd om at optimere bygningers indeklima og sikre besparelser via energirigtig drift, ligesom filmene giver et praktisk indblik i alt fra filterskift til brug af intelligent energistyring – og fra tjek af vinduer til observation af fugt-problemer i tag-rum, siger seniorkonsulent Iben Østergaard, Teknologisk Institut.

På denne YouTube kanal

filmene, som også vil blive vist på Building Green i København sidst i oktober 2018. 

Materialet, som er støttet af Grundejernes Investeringsfond - og filmene også af Energistyrelsen -, benyttes af undervisere på erhvervsskoler, og formidles til administratorer, driftschefer, ejendomsserviceteknikere og håndværkere.