Førende fødevarecenter indviet med robotter og flæskesteg

Lars Leopold Hinrichsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 63.

DMRI - Indvielse 23092014

Førende fødevarecenter indviet med robotter og flæskesteg

Pressemeddelelse den 23. september 2014.

Nyt forskningsdomicil på Teknologisk Institut indviet af H.M Dronningen tirsdag den 23. september 2014. 

Med et tryk på startknappen til en robot indviede H.M Dronningen tirsdag kl. 14.47 domicilet for Teknologisk Instituts forskningscenter for kød og slagteriteknologi, Danish Meat Research Institute, DMRI.

De 6.600 kvm nye forskningsfaciliteter indeholder nogle af verdens mest avancerede værksteder og laboratorier samt en pilot plant inden for fremstilling og forædling af kødprodukter, udvikling af slagteriteknologi og forskning i fødevaresikkerhed.

- Vi ser os selv som Danmarks innovationsinstitut nr. 1, og vi vil spille en central rolle i den omstilling, der foregår i dansk erhvervsliv i disse år. Vi har særligt fokus på produktion i Danmark, og nøglen er at kombinere avancerede produktionssystemer med unikke produktegenskaber, så virksomhederne kan få optimale priser for deres varer, sagde adm. direktør Søren Stjernqvist ved indvielsen.

De inviterede gæster kunne på dagen bl.a. se eksempler på de produkter, som instituttet har udviklet til fødevaresektoren, hvordan instituttet forsker i at forbedre dyrevelfærd på slagtedagen, udvikling af sunde kødprodukter samt en fuldautomatisk kamridser, som garanterer ensartet og sprød svær på flæskestegen.

- Svinekød er et lavteknologisk produkt, og vi sørger for højteknologisk bearbejdelse. DMRI er globalt førende, og vi har Danmarks teknologiske førertrøje på. Det skal vi være stolte af, sagde DMRIs direktør, Lars Hinrichsen.

I fremtiden vil Teknologisk Institut bl.a. arbejde på bedre udnyttelse af nye, sunde og velsmagende produkter, samtidig med at instituttet vil udvikle nye effektive og bæredygtige produktionsmetoder med ny viden og ny teknologi. Med klodens stigende befolkning og udsyn til mangel på ernæringsrigtig protein er det vigtigt, at råvarerne udnyttes optimalt. Også for at fastholde Danmarks position som verdens førende producent af fødevarer.

Det er en indsats, som blev anerkendt af uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen.

- DMRI er en af de parter, der er med til at cementere Danmarks position som verdens førende fødevareproducent. Det er afgørende med forskning og innovation, hvor de nyeste forskningsresultater skal ud og blive brugt. Tillykke med det hele, sagde uddannelses- og forskningsministeren bl.a.  

Yderligere oplysninger
Forretningsdirektør Lars Hinrichsen, DMRI, Teknologisk Institut, mobil: 7220 2663, lhin@teknologisk.dk.