Funktionsprøvning

Otto Lundgren Hejgaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 51.

Funktionsprøvning

Teknologisk Institut har mange års erfaring i gennemførelse af funktionsprøvninger i forbindelse med kundeopgaver. Prøvningerne udføres efter standarder, såfremt sådanne forefindes. Vores laboratorium har udstyr til belastninger i områder fra 0,1 – 1000 kN, og vi har fastgørelsesudstyr for helt små komponenter op til tonstunge elementer.

Eksempler på produkter til funktionsprøvning
Komponenter til vindmølleindustrien, afprøves ved variable temperaturer, døre og sikkerhedsgitre, låger og skuffer, kister, stole og borde, beslag, profiler, bøger, sakse og meget mere.

Kontrol og kvalitet
Funktionsprøvninger kan følge nationale eller internationale standarder helt eller delvist, såfremt der eksisterer sådanne, eller opstillinger kan foretages i henhold til kundespecifikationer eller efter aftale. Som supplement til funktionsprøvning kan om muligt foretages mekaniske test i form af trækprøvning, varmetrækprøvning, udmattelsesprøvning, kærvslagprøvning, bøjeprøvning, hårdhedsmåling og lignende. Prøvningerne udføres akkrediteret og i henhold til internationale standarder. Der udarbejdes en beskrivende og forståelig rapport med angivelse af prøvningsresultater.

Prøvningerne foretages af et dynamisk team af ingeniører med mange års samlet erfaring i mekanisk prøvning, og prøvningen sker ofte i nært samarbejde med vores metallurger og andre centre på Teknologisk Institut.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Funktionsprøvning af kundeopgaver
  • Rådgivning i forbindelse med materialeanvendelse, brudanalyse, dimensionering af konstruktioner, svejseteknik m.m.
  • Akkrediteret prøvning af materialeegenskaber (trækprøvning, kærvslagprøvning, bøjeprøvning, hårdhedsmåling og lignende)

Før emner sendes til laboratoriet, anbefales det at søge råd og vejledning hos os om:

  • Hvordan udtages prøven?
  • Hvor store mængder skal der bruges?
  • Hvordan bør prøven håndteres?
  • Hvilke oplysninger bør følge med prøven?
  • Er der evt. særlige forhold at tage hensyn til?

Produktblade