Gå-hjem-møde: Robotter til affaldshåndtering i byggebranchen

Jens Martinus Pedersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 63.

-

Gå-hjem-møde: Robotter til affaldshåndtering i byggebranchen

Hvordan kan data, kunstig intelligens og robotteknologi understøtte den grønne omstilling? Kom til gå-hjem-møde den 17. januar 2022 og bliv klogere på, hvordan robotter kan sættes i spil til affaldshåndtering i byggebranchen.


Bedre ressourceudnyttelse af materialer, sporbarhed og genanvendelse af udtjente enheder er visioner, som robotteknologi i stigende grad muliggør.

I et samarbejde med Odense Robotics undersøger Teknologisk Institut, hvordan forskellige sektorer – herunder byggebranchen – vil kunne anvende robotteknologi som et led i den grønne omstilling.

Fokus på bæredygtighed og klima vil kræve en massiv investering i fabrikker og automatiske anlæg til eksempelvis vindkraft og batterier, som skal bygges, serviceres, nedtages og genbruges. Udvikling af nye teknologier til genbrug og håndtering af byggeaffald bliver derfor en forudsætning for at opfylde kravet om bæredygtighed.

Teknologisk Institut i Odense afholder i den forbindelse et gå-hjem-møde mandag den 17. januar 2022 klokken 13:00-15:30 i samarbejde med Odense Robotics. Der vil både være mulighed for fysisk og online deltagelse.

Temaet vil være affaldshåndtering i byggebranchen: 

Hvordan kan data, kunstig intelligens og robotteknologi understøtte intelligent affaldshåndtering og upcycling?

Program

  • Velkomst og introduktion til forløbet
  • "Sensorteknologier og databehandling til sortering af affald", Thomas Høiberg Giselsson, seniorspecialist, Teknologisk Institut
  • "Muligheder og udfordringer I forhold til upcycling af materialer fra byggebranchen", Lise Lyngfelt Molander, sektionsleder, Teknologisk Institut
  • Workshop: Hvilke udfordringer eller muligheder er der i forhold til grøn omstilling for den enkelte virksomhed og for branchen? Er der teknologier, som bør udvikles eller demonstreres – evt. som et fælles initiativ – for at de grønne ambitioner kommer i mål?
  • Mulighed for rundvisning i Teknologisk Instituts robotinnovationshaller

Tid og sted

17. januar 2022 klokken 13:00-15:30

Teknologisk Institut
Forskerparken 10F
5230 Odense M

Arrangementet foregår på dansk, og der vil være mulighed for både fysisk og online deltagelse.

OBS! Gå-hjem-mødet er flyttet fra den oprindeligt annoncerede dato (6. december 2021) til 17. januar 2022.

Arrangementet er en del af en serie, hvor der tidligere er sat fokus på vindkraft og fødevarer. Kontakt seniorkonsulent Rune Hahn Kristensen fra Teknologisk Institut, hvis du vil høre nærmere. Han kan kontaktes på rhk@teknologisk.dk eller 72 20 13 27.