Grønne installationer - Energieffektive og bæredygtige installationer til virksomheder og bygninger

Pia  Rasmussen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 89.

Energieffektive installationer

Grønne installationer - Energieffektive og bæredygtige installationer til virksomheder og bygninger

Installationer i bygninger og industri er led mellem energiforsyningen og energiforbruget og er dermed afgørende for den grønne omstilling. Danske virksomheder skal udvikle nye konkurrencedygtige installationer og serviceydelser til bygninger, industri samt handels- og servicesektoren til de voksende markeder for grønne installationer.

Grønne installationer er konkurrencedygtige, energieffektive og bæredygtige ift. livscyklusbetragtninger og bidrager til at opfylde kriterierne for bæredygtigt byggeri. Begrebet dækker bredt bygningsinstallationer, som fx opvarmningsanlæg og ventilationsanlæg, og installationer til industrielle processer – som fx procesventilation og køling.

Instituttet vil opbygge et nyt ”Udviklingsforum for Grønne Installationer”. Med nye avancerede internationale udviklingslaboratorier som centrum bliver det rammen om videnopbygning, forsknings- og udviklingssamarbejder, specialiserede test, dokumentation, demonstration, metodeudvikling og kompetenceopbygning.

Målet er udvikling og implementering af grønne installationer, der vil levere omkostningseffektive, optimerede ydelser – herunder indeklima-, arbejdsmiljø- og produktionsforbedringer. Installationerne vil være intelligente og udnytte IoT-teknologier, og anvendelsen vil blive støttet af brugervenlige dimensioneringsværktøjer og driftsmetoder.

Endelig skal de opfylde de nye og omfattende krav knyttet til ecodesign, nationale og internationale standarder under CEN og DS, mærkningsordninger og funktionsafprøvning mv. Løsningerne vil være konkurrencedygtige, så de kan markedsføres og implementeres hurtigt med henblik på at medvirke til at indfri danske og internationale klimamål.

Indsatsområdet udvikler og tilbyder teknologiske serviceydelser baseret på nye rammebetingelser og ny viden. Indsatsen skal sikre, at danske virksomheder får et videnløft og udvikler produkter og ydelser, der møder udfordringerne og udnytter de muligheder, der er knyttet til den grønne omstilling – nationalt og på eksportmarkederne.

Læs mere på bedreinnovation.dk