Herbert arbejder dobbelt så hurtigt som sine kolleger

Karsten Thornø Ahrentsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 39.

Herbert arbejder dobbelt så hurtigt som sine kolleger


Herbert lyder som en alletiders medarbejder. Det er han også. Han er faktisk så alletiders, at han heller ikke skal have en lønseddel.

Ammeraal Beltech i Vejle producerer transportkæder til industrien. Førhen var samlingen af disse kæder udelukkende en manuel proces. Men takket være Herbert - et nyt specialsyet robot- og visionanlæg - er denne manøvre blevet automatiseret.

- Herbert kan samle transportkæder ved at tage nogle plastdele og montere metalstifter i hvert enkelt led automatisk. Der indgår også en kvalitetssikring, hvor metalstifterne bliver kontrolleret - lidt ligesom i en flaskeautomat, hvor hver enkelt stift bliver roteret rundt på ruller, og hvor kamerateknologi tager billeder af hele overfladen for at sikre, at der ikke er skader på hver enkelt stift, forklarer seniorkonsulent Karsten Thornø Ahrentsen fra Teknologisk Institut.

Gibotech A/S har været leverandør af anlægget, men har hyret Teknologisk Institut ind i projektet til at bistå med kvalitetssikringen ved at udstyre Herbert med "øjne" gennem avanceret visionteknologi.

- Det blev rimelig hurtigt klart for os, at vision-kontrollen af stålstifterne var en kompliceret opgave, som ikke fandtes nogle steder. Den krævede virkelig noget viden, siger Lars Peter Lind, Project Manager fra Ammeraal Beltech.

I ovenstående video kan du se robotten i aktion samt høre mere om fordelene ved Herbert.