Huginn

Malthe Wellendorf Gissel

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 81.

Tre vindmøller på mark

Huginn

Huginn-projektet sigter mod at revolutionere vedligeholdelsen af vindmøller ved at introducere en banebrydende drone-teknologi, der vil reparere forkanterne på vindmøllevingerne.

Denne innovative teknologi vil tillade dronerne at lande på låste vindmøllevinger og udføre vedligeholdelse i en kontinuerlig proces, der dækker imponerende fem meter af vindmøllevingen per minut. Derudover vil projektet udvikle et solidt kvalitetssikringssystem for at sikre, at reparationerne lever op til branchestandarder, hvilket letter markedsadgangen for denne banebrydende løsning. For at gøre dronen så let som muligt vil projektet anvende sofistikeret topologioptimering og 3D-print teknologi.

Motiveret af ineffektivitet 

Motivationen for projektet stammer fra behovet for at tackle ineffektiviteten og risiciene forbundet med nuværende reparationsmetoder til vindmøller. Ved markant at reducere reparationstid, nedetid og omkostninger sigter projektet på at sænke den nivellerede energiomkostning med op til 84%, hvilket forbedrer den grønne energis konkurrenceposition. Denne omkostningsreduktion vil gøre vindenergi mere overkommelig og bane vejen for dens brede anvendelse til gavn for miljøet og samfundet som helhed.

Fakta om projektet

Projektet finansieres af Eurostars under Eureka Network og af Innovationsfonden Danmark. Det samlede budget er på 3,8 millioner danske kroner, og partnerne er Reblade og Danmarks Tekniske Institut. Projektperioden strækker sig fra 2022 til 2025.

 

Logo

Logo