Induktionsopvarmning

Søren Bastholm Vendelbo

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 16 24.

Induktionsopvarmning

Vi kender induktionsopvarmning fra køkkenet, hvor gryder kan blive varmet op på kort tid. Men faktisk har induktionsopvarmning været en del af metalindustrien i flere årtier. Induktionsopvarmning kan trådløst overføre energi til et ledende materiale, det vil sige man kan varme et emne op uden at være i kontakt med det.

Induktionsopvarmning virker ved at et emne bliver sat ind i et magnetfelt, der svinger flere tusind gange i sekundet. Mængden af varme, der kan overføres, er afhængig af størrelsen og formen af de emner, der skal opvarmes.

Den overførte effekt afhænger også af den elektriske ledningsevne, og om materialet er magnetisk. Hvis strømmen, der driver induktionsopvarmningen, kommer fra vedvarende energi, kan induktionsopvarmning være et effektivt alternativ til opvarmning med fossilbrændstoffer. Vi kan rådgive om materialevalg, spoledesign og kørselsparametre som frekvens og magnetfeltstyrke.

Spole

En spole til induktionsopvarmning.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe med?

  • Opmåling og optimering af den leverede effekt
  • Valg af frekvens og størrelse af magnetfelt
  • Optimering af spoler
  • Materialevalg
  • Induktionssvejsning af polymerer med metalfolier