Inspireret af et spil: Dansk robot-startup vil løse voksende problem for små og mellemstore virksomheder

Kristian  Skaarup

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 38.

Inspireret af et spil: Dansk robot-startup vil løse voksende problem for små og mellemstore virksomheder

Automatisering af lagre er i dag kun for industrigiganter. To erfarne jyder, som på egen krop har mærket behovet for mere modulær og skalerbar lagerautomatisering, vil bygge netop det. De har nu fået en af pladserne i Teknologisk Instituts robotinkubator bevilliget af Odense Robotics StartUp Fund.


Et simpelt puslespil, hvor brikkerne skubbes rundt via en enkelt ledig plads på pladen.

Inspirationen slog uventet til, da e-handelsspecialist Tommy Bjørbæk sammen med software- og systemintegrator Morten Bitsch fik en idé til et nyt lagerautomatiseringssystem.

En idé og et koncept, som nu har skaffet dem en billet til Odense Robotics StartUp Fund, der giver robot- og dronestartups fra Danmark og udlandet adgang til soft funding, mentorer og et dedikeret inkubatormiljø hos Teknologisk Institut i Odense.

– Vi observerede et hul i markedet. Lagerautomatisering er lige nu kun for de store spillere, mens små og mellemstore lagre kæmper med løsninger, der er alt andet end tilpasningsdygtige. Det, vi arbejder på, er et system, som kun fylder 50 procent af et traditionelt lager og kan skaleres og flyttes, hvis forretningen vokser ud af eksisterende lokaler, siger Morten Bitsch, CEO og medstifter af Kasparium.

Erfaren stifterduo

Kasparium, som kigger ind i et skalerbart marked med store vækstrater, har en erfaren stifterduo i front.

Tommy Bjørbæk startede i 2015 selv et succesrigt tredjepartslogistiklager, som af flere omgange var nødt til at skifte lokation, da forretningen blev ved med at vokse.

– Jeg reflekterede senere over, hvilket system der ville have været perfekt, mens min virksomhed voksede, mens vi stadig var små, mens vi flyttede fra lokation til lokation. Konklusionen blev et modulært lagerautomatiseringssystem, der uden problemer kunne have tilpasset sig vores dynamiske forretningsbehov, siger Tommy Bjørbæk, stifter af Kasparium.

Undervejs mødte han Morten Bitsch, som har sine spidskompetencer inden for softwareudvikling og strategisk ledelse. Og de to besluttede sig for at forene deres erfaring, viden og kompetencer for at opstarte en virksomhed, der skulle adressere en ny del af markedet for lager og logistik.

-

Tommy Bjørbæk har sammen med Morten Bitsch (forrest) startet virksomheden Kasparium, som nu også beskæftiger Mathias Bøgelund Madsen (til venstre) og Thomas Buris Larsen (til højre).

Dansk robotfond og inkubator giver "en masse muligheder"

Den modulære, pladsbesparende drøm om et system bestående af reolfelter, som flytter sig efter behov, skal nu blive til virkelighed i Odense Robotics StartUp Fund og inkubatoren hos Teknologisk Institut.

Her skal de to stiftere og resten af deres team nyde godt af de faciliteter, den ekspertise og det netværk, som nu bliver stillet til rådighed.

- Vi søgte om optagelse i Odense Robotics StartUp Fund og inkubatoren på Teknologisk Institut, fordi vi så, at det kunne give os en masse muligheder. Vi så, at det kunne hjælpe os i forhold til hardwareudvikling, i forhold til softwareudvikling. og i forhold til selve forretningsmodellen – med en lang række kompetencer, som folkene her er dygtige til, siger Morten Bitsch.

Gennem Odense Robotics StartUp Fund bliver iværksættere også matchet med en række toneangivende mentorer fra robotbranchen – blandt andre direktøren for OnRobot, Enrico Krog Iversen, direktør for Capra Robotics, Niels Jul Jacobsen, og serieinvestoren Thomas Visti, tidligere medejer af robotsucceser som Universal Robots og Mobile Industrial Robots og nu også kendt fra Løvens Hule på DR.

Om markedet for lagerautomation

Det globale marked for lagerautomatisering blev vurderet til over 160 milliarder kroner i 2023. Det forventes, at markedet vil vokse med omkring 15 procent i de kommende år og nå en størrelse på over 285 milliarder kroner i 2027.

Kilde: Statista

Om Odense Robotics StartUp Fund

Odense Robotics StartUp Fund er en erhvervsdrivende fond med det formål at give robotiværksættere fra Danmark og udlandet lettere adgang til kapital, sparring og et stærkt inkubationsmiljø:

  • Få adgang til stiftervenlig kapital i form af et lån, som du betaler tilbage, når du kan.

  • Styrk din forretningsstrategi, så du er klar til at pitche til indledende kunder og investorer.
  • Udvikl din prototype til et levedygtigt produkt i Teknologisk Instituts inkubator i Odense, hvor du får kontorplads, arbejder sammen med andre startups og får adgang til avanceret teknisk udstyr.
  • Mentorforløb med ledende skikkelser fra Danmarks robot- og dronebranche samt tekniske eksperter og business coaches.
  • Udvid dit netværk i Danmarks blomstrende robot- og droneøkosystem, mød partnere, fremtidige investorer og andre startups.

www.robotstartupfund.dk