Intelligent HVAC til intelligent byggeri - Ydelse: Udvikling af intelligente installationer i DataEnergyLab

Torben  Jensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 65.

Intelligent byggeri - billede af bygning

Intelligent HVAC til intelligent byggeri - Ydelse: Udvikling af intelligente installationer i DataEnergyLab

DataEnergyLab er et laboratorium til udvikling og dokumentation af intelligente HVAC-teknologier. I laboratoriet arbejder vi med: Ventilation (mekanisk, naturlig, hybrid, behovsstyret og personlig), opvarmning (luftvarme, gulvvarme, konvektorer), solafskærmning (fast, bevægelig, integreret i vinduer), køling (Kølelofter, -bafler, naturlig køling), dagslys og kunstlys, varme- og kuldeakkumulering, luftkvalitet og akustik. Hertil prædiktiv styring (efter vejrudsigt, dynamiske tariffer og bygningsbrug), driftsovervågning, fleksibelt energiforbrug, og synliggørelse af indeklima og energiforbrug.

DataEnergyLab giver unikke muligheder for udvikling og dokumentation af hardware- og softwareløsninger til intelligente komponenter, herunder: Valg af sensorer, aktuatorer, protokoller, signalbehandling, trådløs infrastruktur, digital kobling til IoT, cloud service, platform, dataanalyser, machine learning, visualisering, brugerflader og appudvikling.

Systemlaboratoriets opbygning gør det muligt let at installere en udviklet intelligent komponent, og styre den sammen med laboratoriets HVAC-installationer, så dens ydelser kan dokumenteres i realistiske sammenhænge.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe med?

Kontakt os, hvis du er producent eller leverandør og har brug for samarbejde om:

  • Udvikling af hardware og software til installationskomponenter med intelligent IoT-baseret styring, driftsovervågning og diagnosticering
  • Optimering af HVAC-komponenter
  • Udvikling af samlede installationsløsninger med fælles intelligent styring
  • Valg af IoT-arkitektur, udvikling af dataanalyser og styringsstrategier
  • Apps / brugerflader til iPhone, tablets og computer
  • Udvikling af intelligente IoT-baserede styringer. Herunder optimering af indeklima via styring efter bygningsbrug, vejrudsigt, dynamiske tariffer og energi-fleksibilitet

Vi har et godt kendskab til relevante danske offentlige programmer, der støtter innovation og teknologiudvikling – se under menupunkt 03. F&U-samarbejde.

Folder: DataEnergyLab

DataEnergyLab er rammen for samarbejde mellem Teknologisk Institut og danske virksomheder om udvikling og dokumentation af intelligente HVAC-teknologier. Download folderen her: