Iværksætterrådgivningen

Rune  Rex

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 53.

En mand sætter post its på en tavle med en double diamond, hvor der står experiment

Iværksætterrådgivningen

Teknologisk Institut giver jer mulighed for at udvikle jeres iværksættervirksomhed og produkt i et skræddersyet forløb med udgangspunkt i de problematikker, I står over for. Forløbet kan både indeholde teknisk sparring og forretningsudvikling, fx afdækning af teknisk funktionalitet, krav m.m., eller forarbejde til større undersøgelser.

På Teknologisk Institut har vi erfaring på mange områder og vi sætter alle vores faglige centre i spil for at hjælpe jer videre. 

I nedenstående FAQ kan du få svar på de fleste spørgsmål om vores iværksætterforløb:

Hvordan søger vi om at få rådgivning?

Hent følgende ansøgningsskema, udfyld og send retur til rrx@teknologisk.dk. Derefter vil I senest efter 5 arbejdsdage få svar på, om I kan få et skræddersyet forløb hos os.

Hvem kan søge?

Alle iværksættere, der har en virksomhed, der har færre end 20 ansatte og er startet for under fem år siden. Der er størst chance for at få grønt lys til at starte i forløb hos os, hvis jeres virksomhed har proof-of-idea og har et produkt og/eller en service, hvori der findes en til flere veldefinerede problemstillinger af teknisk og/eller forretningsmæssig karakter.

Hvad er processen herfra?

Hvis I bliver godkendt til at modtage rådgivning, vil vi indkalde til et første procesmøde. Her vil vi i fællesskab kortlægge, hvor langt I er, og hvor langt vi forventer at få jer i det skræddersyede forløb. Vi oplever, at nogle startups har fået gavn af at være til en session om forretningsudvikling hos os, og andre hvor det passer bedre at det er ti sessioner med et sideløbende teknisk forløb i et af de andre 40+ fagcentre på Teknologisk Institut.

Hvor meget rådgivning kan vi regne med at få?

Det afhænger af jeres behov og matchet imellem jeres udfordringer og vores fagcentre. Vi har valgt at lave forløbet fleksibelt for at optimere værdien for jer som iværksættere, og så vi kan bruge vores ressourcer på dem, der er mest engagerede. Rådgivningen ydes efter princippet hjælp-til-selvhjælp, så I kommer også til at smøge ærmerne op.

Hvordan ser et typisk forløb ud?

Efter det første møde vil vi sætte gang i både det forretningsmæssige og tekniske valideringsarbejde. Hvis vi fx skal teste bruger/markeds-indsigter kan der være en fælles proces, hvor vi sammen finder frem til testdesignet og herfra kan det både være os og jer, der udfører fx interviews eller prototype-feedback. I den tekniske validering kunne det fx være, at vi faciliterer det første møde med et andet fagcenter her på Teknologisk Institut og derefter, afhængigt af produktet, vil vi aftale formål og resultat, alt sammen for at opnå en teknisk validering af ideen.

Hvad får vi ud af det?

Udover sparring omkring teknik og forretningsudvikling kan et forløb i Iværksætterrådgivningen danne grobund for et fremtidigt samarbejde mellem jer og Teknologisk Institut, hvor der fx kan søges ekstra midler til en videre teknisk udvikling. Igennem de sidste to år har Iværksætterrådgivningen ledt til, at de deltagende virksomheder har fået udviklet deres prototyper eller produkter, fået vigtige indsigter fra markedet gennem vores markedsundersøgelser eller fået valideret deres løsninger.

I kategorien indenfor bæredygtighed har vi hjulpet med rådgivning, test og udvikling samt faciliteret iværksættere i bæredygtig kommunikation og brug af FNs 17 verdensmål. Alt i alt tilbyder Iværksætterrådgivningen en indgang på Teknologisk Institut, hvorefter vi finder den eller de specialister på Instituttet der kan være den rette kompetence for den helt specifikke hjælp eller rådgivning.



Hvad forventer I af os iværksættere?

Hvis I deltager i vores iværksætterforløb, forventer vi, at I:
  • Er klar til forandre din/jeres virksomhed
  • Er klar til at modtage feedback
  • Arbejder selvstændigt med din/jeres virksomhed
  • Møder os med gensidig respekt
  • Har en ambition om bæredygtighed


Hvad kan vi forvente af jer?

Hvis I deltager i et forløb hos Iværksætterrådgivningen kan I forvente, at:
  • Vi sætter vores 42 fagcentre med specialister i spil
  • Vi bidrager med viden der kan hjælpe din virksomhed
  • Vi bidrager med teknologisk sparring og validering
  • Vi tager jeres udvikling alvorligt
  • Vi møder jer med engagement, professionalisme og faglig integritet


Hvis I er interesseret i at høre mere om Iværksætterrådgivningens forløb, kan I ringe til Rune Rex på tlf. 72201153 eller sende en mail på rrx@teknologisk.dk. 

Iværksætterforløbet er finansieret af Otto Bruuns Fond og Nordeas Iværksætterfond og er derfor gratis at deltage i.

Cases - Bæredygtigt iværksætteri


Dansk håndsæbekoncentrat reducerer transportbehovet.

Find dem på deres hjemmeside


Søskendepar udvikler alkoholfri gourmetdrik til den moderne og mådeholdende forbruger.

Find dem på deres hjemmeside


Pap til patienters piller skal være med til at skåne miljøet.


Dansk serieopfinder vil nedbringe verdens strømforbrug med sin 3D-printede pumpe.


Jurist skiftede paragrafferne ud med designprodukter til hunde og har skabt en international vækstvirksomhed.

Find dem på deres hjemmeside


Den danske designervirksomhed Natural Material Studio omdanner overskydende juletræer til vegansk læder.

Find dem på deres hjemmeside


Wibe For Good har udviklet et rensesystem til genbrugelige sugerør.

Find dem på deres hjemmeside


Designvirksomheden Op & Ned ApS udvikler børnebyrum til byer og områder, hvor det at lege udenfor er en udfordring.

Find dem på deres hjemmeside


PowerHorizon skal vise, hvornår vi skal tænde for vores forskellige husholdningsapparater, hvis vi vil anvende grøn energi.


En kiste af pap, der er udviklet i Herning, kan give en CO2-besparelse sammenlignet med en normal trækiste, viser tal fra Teknologisk Institut.

Find dem på deres hjemmeside


Noget så nyt som en genanvendelig mursten er ved at være klar til at gå i produktion.