Køleteknik - Standarder og lovgivning

Jannie Guldmann Würtz

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 82.

Standards and legislation - til underside

Køleteknik - Standarder og lovgivning

Køleteknikken har udviklet sig meget progressivt de sidste 60-70 år og har i dag stor betydning for en lang række funktioner og industrier, herunder køling i supermarkeder. I takt med denne udvikling har standarderne og lovgivningen inden for køleteknik også ændret sig. Er du i tvivl om hvilke standarder, der relaterer sig til køleteknik, eller hvordan ecodesign-kravene påvirker køleteknikken, så læs med her på siden. Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os via kontaktformularen i højre side.

Case - køleborde.jpg

Standarder relateret til køleteknik

Standarder bliver brugt i mange sammenhænge og er vigtige at være opmærksomme på som producent, leverandør og importør inden for køleteknik. Lever dine produkter op til de gældende standarder, er det for kunderne en forsikring om, at produkterne er godkendt i forhold til miljø, energieffektivitet, sikkerhed m.m., alt efter hvad standarden er gældende for. At arbejde efter standarder giver således forbrugerne tillid, kvalitet og sikkerhed.

Inden for køleteknik er det særligt standarden DS/EN 387, der bruges. Standarden fastlægger kravene til sikkerheden for personer, giver vejledning i beskyttelse af miljøet og fastlægger procedurer for drift, vedligeholdelse og reparation af kølesystemer samt genvinding af kølemidler.

Lovgivning og ecodesign

Der er i de seneste år sket væsentlige ændringer i den lovgivning, som vedrører køleteknik. Vi kan hjælpe dig med at sikre, at du som producent, leverandør og importør kender kravene og reglerne, som du skal overholder inden for køleteknik.

Arbejder du med køleteknik, er det bl.a. vigtigt at være opmærksom på disse punkter:

  • Overholdelse af EU-direktiver under produktionen af køleanlæggene for at opnå CE-mærkningen
  • Følge Arbejstilsynets regelsæt under produktion og installation af anlæg
  • Overholdelse af Miljøstyrelsen vejledende støjgrænser
  • Dokumentation for anlæggets specifikationer
  • Brugen af HFC kølemidler
  • Årligt lovpligtigt eftersyn af alle køle- og varmepumpeanlæg

På den måde påvirker lovgivningen og Ecodesign-kravene i høj grad produktionen og installationen af køleanlæg, og det er vigtigt at overholde de nuværende standarder og den gældende  lovgivning.