Levetid - Plast - Identifikation af fremmedlegemer

Frederik R Steenstrup

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 23 57.

Levetid - Plast - Identifikation af fremmedlegemer

Når små partikler, fibre eller lignende skal undersøges, er der begrænsninger på hvilke analysemetoder, der kan tages i anvendelse. Teknologisk Institut har gode erfaringer med at identificere ukendte partikler med bl.a. infrarød spektroskopi. Afhængig af fremmedlegemet og konteksten vil FTIR typisk blive suppleret med en grundstofanalyse og med Raman-mikroskopi fordi resultatet af én type mikroanalyse sjældent giver et entydigt svar.

Identifikation er første skridt på vejen til at eliminere kilden til fremmedlegemet og ved at optage dets kemiske fingeraftryk (FTIR), kan stoftypen dokumenteres. Erfaringsmæssigt består fremmedlegemer ofte af flere forskellige kemiske forbindelser, og derfor har mange af vores større kunder valgt at investere i et bibliotek over deres mulige forureningskilder. Dette forkorter analysesvartiden og gør det muligt at udelukke og udpege konkrete mistænkte kilder

Læs mere her:

Kvalitetssikring af plastprodukter - fremmedlegemer