Luftopblanding og -udskiftning

Merete  Lyngbye

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 82.

Luftopblanding og udskiftning

Luftopblanding og -udskiftning

Hvordan indeluften bliver opblandet og udskiftet med fx frisk luft er afgørende for vores oplevelse af indeklimaet. Det skyldes, at luften i høj grad spiller sammen med mange af de andre indeklimaparametre som temperatur, træk, CO2-koncentration og fugtindhold.

For at opretholde et godt indeklima, skal luften løbende udskiftes med frisk luft. Samtidig skal man undgå at forurenet luft spreder sig uhensigtsmæssigt. Det kan fx være fugt fra køkkener og badeværelser, lugt fra naboer samt stoffer og partikler fra produktionsmaskiner, printere eller brændeovne.     

Effektiv ventilation er ofte løsningen, der sikrer det gode indeklima. Vi kan måle om luften fordeler sig og udskiftes korrekt mellem lokaler og enheder samt kortlægge luftens indhold og bevægelsesmønster.

Det drejer sig om både komfort-, proces-, og naturlig ventilation. Vores erfaring med at udvikle og analysere ventilationskomponenter kan vi udnytte til at identificere problemet og udarbejde løsningsforslag.

Med vores avancerede måleudstyr og ekspertise er vi i stand til at løse komplicerede problemstillinger. 

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Kortlægge hvordan luften opblandes og udskiftes
  • Dokumentere luftkvaliteten og potentielle komfort- og sundhedsrisici
  • Analysere luftens bevægelsesmønster
  • Gennemgå ventilationsopbygningen og styringsstrategien
  • Udarbejde komponentspecifikke løsninger
  • Rådgive driftspersonale og brugere