Marin biomasse

Xiaoru  Hou

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 23 93.

Marin biomasse

Marin biomasse

Teknologisk Institut arbejder med at udvikle processer til kommerciel udnyttelse af marine biomasseressourcer - primært tang. Mange arter tang er meget næringsholdige og indeholder både Omega 3 og 6 olier, forskellige mineraler, kostfibre og protein. Flere af algernes bioaktive stoffer kan med fordel benyttes i forbindelse med fremstilling af foder, fødevarer og kosmetik og derfor har algerne stort potentiale som ressource.

Vi fokuserer for øjeblikket på at udvikle metoder til konvertering af makroalger (brunalger) til højværdiprodukter. Vores mål er f.eks. i projektet MAB4 at udvikle en proces for at udvinde foder- og fødevareingredienser fra alger f.eks. laminarin, alginate og fucoidan. Derudover samarbejder vi også med kosmetikindustrien i projekter om at finde en metode til at udvinde antioxidanter med udvalgte egenskaber til hudplejeprodukter.

Bioraffinering

Fra vores projektdeltagelse har vi en stor viden om bioraffineringsteknologier. Og vi rådgiver om, hvordan flest mulige værdifulde produkter som f.eks. sukker, olie eller protein kan udvindes af en given råvare eller restprodukt. Vi tilbyder også forbehandling og logistikstyring af biomasser. Læs mere HER

Hjælp til udviklingsprojekt

Hvis du og din virksomhed arbejder med marine biomasser og har et udviklingsprojekt i tankerne, indgår vi gerne et samarbejde med jer og bidrager med tekniske løsninger, produkt- og forretningsudvikling. I kan f.eks. søge en såkaldt InnoBooster på mellem 50.000 og 5 mio. kr. Vi hjælper gerne i den sammenhæng med ansøgningsproces og projektafvikling. Kontakt os gerne for videre dialog.

Projekter og netværk som vi er involveret i:

Se video fra vores årlige konference Nordic Seaweed Conference om alger HER