Massiv satsning på forskning og innovation i kødkvalitet og slagteriteknologi - 2014

Lars Leopold Hinrichsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 63.

Billede af DMRI byggeriet

Massiv satsning på forskning og innovation i kødkvalitet og slagteriteknologi - 2014

Pressemeddelelse publiceret den 15. september 2014.

H.M. Dronningen indvier nybyggede forskningsfaciliteter på Teknologisk Institut i Taastrup -
nogle af verdens mest avancerede inden for fødevareproduktion.

Teknologisk Institut har slået dørene op for 6.600 m2 nye forskningsfaciliteter i Taastrup for instituttets division for kød og slagteriteknologi, Danish Meat Research Institute, DMRI.
Byggeriet indeholder nogle af verdens mest avancerede forskningsfaciliteter inden for fremstilling af kødprodukter og udvikling af slagteriteknologi, og repræsenterer en investering på et trecifret millionbeløb.

- Byggeriet cementerer vores stilling som verdens største og internationalt førende videncenter inden for forskning og innovation i kød og kødprodukter, og med de nye faciliteter kommer vores forskning og udvikling op i et endnu højere gear mod ny teknologi, nye produkter og nye markeder, siger adm. direktør Søren Stjernqvist, Teknologisk Institut.  

Danmarks unikke position inden for fødevareproduktion skal bl.a. søges i  årtiers indsats med innovation og udvikling, lige fra landmændenes stalde og helt frem til danskernes spisebord, samt med et større og større fokus på eksportmarkederne.

- I fremtiden kommer fødevaresikkerheden endnu mere i fokus. Og det er afgørende, at vi i Danmark sætter turbo på udviklingen af nye, sundere og velsmagende produkter, samtidig med at vi hele tiden udvikler nye effektive og bæredygtige produktionsmetoder med ny viden og ny teknologi. Med klodens stigende befolkning og udsyn til mangel på ernæringsrigtigt protein, er det for eksempel vigtigt, at råvarerne udnyttes optimalt. Det er vi med vores nye højteknologiske faciliteter godt rustet til at være spydspids i, siger direktør Lars Hinrichsen, DMRI.  

Med åbningen ser Teknologisk Institut frem til at accelerere den positive udvikling i dansk fødevareindustri og dermed bidrage til at fastholde Danmark som et af verdens bedste steder at producere fødevarer.

Det nye byggeri på Teknologisk Institut bliver officielt indviet af H.M. Dronningen tirsdag den 23. september 2014. Kun for inviterede.

Læs factsheet om DMRI, Danish Meat Research Institute.

Yderligere oplysninger: Forretningsdirektør Lars Hinrichsen, DMRI, Teknologisk Institut, mobil: 7220 2663, lhin@teknologisk.dk.