mERFA - Netværksgruppe om fødevaremærkning

Inger  Olesen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 18 84.

Billede af fødevareprodukter

mERFA - Netværksgruppe om fødevaremærkning

Har du brug for sparring inden for mærkning af fødevarer, er der hjælp at hente i erfagruppen om mærkning på Teknologisk Institut.

I juni 2021 startede vi på Teknologisk Institut den nye erfagruppe om mærkning af fødevarer. Her mødes medarbejdere i fødevareindustrien, som har ansvar for korrekt mærkning, for at sparre og erfaringsudveksle med hinanden i et fortroligt rum. Nu tæller netværket ca. 30 virksomheder, og der kommer hele tiden nye til.

 — Ofte er det kun en enkelt eller ganske få medarbejdere, som har ansvaret for korrekt mærkning. Derfor er det af stor værdi at sparre med andre, som måske har gjort sig nogle særlige erfaringer indenfor et bestemt emne, forklarer Inger Olesen, sektionsleder på Teknologisk Institut, der står bag mærknings-erfagruppen.

Hvad får du som medlem?

Tidligere har erfagruppen behandlet både grønne anprisninger og virkemidler i mærkning og markedsføring. Vi har haft besøg af Viktor Smith fra Fair Speak-gruppen på CBS, som fortalte om, hvordan farver, symboler og andre effekter påvirker forbrugeren i købssituationen.

Erfagruppen har to årlige møder, og derudover får medlemmer adgang til en lukket Teams-gruppe, hvor det er muligt at stille spørgsmål, efterlyse viden eller dele ny information med hinanden. En gang om måneden mødes vi også via Teams til en uformel kaffesnak, hvor man kan få sparring på en konkret problemstilling.

De to årlige møder er med fysisk fremmøde, men da de danske fødevarevirksomheder ligger spredt ud i hele landet, kan møderne i erfagruppen også tilgås online.

Fokus på det nationale klimamærke

På det næste møde d. 29. november, fokuserer erfagruppen på emballage, det udvidede producentansvar og skovrydningsforordningen. Du kan blive klogere på, hvad status er lige nu og hvad du som fødevarevirksomhed skal have styr på, når forordningerne træder i kraft. Vi får besøg af Marianne Roed Jakobsen, direktør i Vana og Rikke Bekker Henriksen, chefkonsulent i DI Fødevarer.

Sådan bliver du medlem

Der er ingen krav til medlemmerne, andet end at man skal repræsentere en fødevarevirksomhed og være interesseret i at udveksle erfaringer i et fortroligt rum.

Det næste møde er 29. november 2023 på Teknologisk Institut i Tåstrup.

Tilmeldingsfristen er 15. november.

Se mere om tilmelding og priser her

Vil du vide mere om mærkning?

Erfagruppen om mærkning er ikke det eneste tilbud, vi har på Teknologisk Institut, hvis du og din virksomhed gerne vil blive klogere på mærkning. Vi har nemlig flere korte kurser på en eller to dages varighed.

På vores to dages kursus om mærkning af fødevarer lærer du om, hvordan du udarbejder mærkning og næringsdeklaration til dansk detailhandel.

Du kan tilmelde dig det kursus her.
 

Der er også muligt at bruge en dag på vores mærkningsworkshop. Her kan du arbejde med egne produkter og problemstillinger.

Se mere om workshoppen her

Til sidst kan Teknologisk Institut også tilbyde et-dags-kursus i næringsdeklaration, hvor du bliver skarpere på analyse og beregning til udformning af næringsdeklaration.
 

Tilmelding finder du her