Mobile robotter

Lars Dalgaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 39 83.

Mobil robot kører rundt på Teknologisk Institut.

Mobile robotter

Mobile robotter nyder i disse år en stigende udbredelse i professionelle applikationer og i private hjem - ikke mindst takket være et støt stigende antal af nye robotprodukter og en producentliste, der er i hastig vækst. 

Til professionelle servicerobot-anvendelser har mobile robotter allerede en påvist nyttevirkning bl.a. til logistik på sygehuse, i produktionshaller og på lagre, på hoteller som portier, til græsslåning, til gulvvask, til opmærkning af boldbaner, til inspektion af rør, som guider på museer og meget mere. Med servicerobotternes store fleksibilitet vil de i fremtiden finde nye anvendelser inden for endnu flere domæner.
 
Den stigende udbredelse skyldes i høj grad tekniske fremskridt i de seneste år særligt inden for kognition, manipulation og interaktion. På Teknologisk Institut er vi specialiseret i brug og opbygning af indendørs og udendørs mobile robotter med stor viden om metoder og teknologier inden for netop disse tre områder til bl.a.: 

 • Robust positionering og navigation
 • Bevægelseskoordinering af flere samarbejdende mobile robotter
 • Opbygning af "intelligente miljøer", hvor sensorer i omgivelserne udvider robotternes synsfelt
 • Intuitiv interaktion mellem mennesker og robotter
 • Risikovurdering af produkter og løsninger med henblik på CE-mærkning
   

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

 • Rådgivningsforløb: Vi hjælper med at kortlægge mulighederne for, hvordan din virksomhed kommer i gang eller videre med at automatisere jeres processer -  f.eks. logistik – ved hjælp af mobile robotter. Vi arbejder fra idégenerering over konceptudvikling til risikovurdering med fokus på integration og interaktion med det eksisterende produktionsapparat, med organisationen og med medarbejderne. Vi har her erfaringer fra flere forskellige domæner bl.a. industriel produktion, vindmøllebranchen, sygehuse, gartnerier og mejerier.
 • Implementeringsforløb: Vi kan udvikle og - f.eks. i samarbejde med systemintegratorer – levere skræddersyede, mobile robotløsninger. Både logistikløsninger til f.eks. industriel produktion, men også nye, mobile robotprodukter, hvor vi sammensætter og tilpasser motorer, sensorer, computere og styringer efter dine behov og krav.
 • Udviklingspartner: Brug Teknologisk Institut og vores uvildige konsulenter som betroet udviklingspartner. Gør brug af vores ekspertviden til at udvikle dit næste højteknologiske, mobile robotprodukt. Enten som kontraktforskning/-udvikling eller som partner i et nationalt eller internationalt F&U-projekt.
 • Kurser: Vi afholder kurser i brugen, forståelsen og integrationen af mobile robotter i din virksomhed.
   

I videoen herunder kan du få et visuelt overblik over vores kompetencer, når det kommer til mobile robotter.