Morgendagens robotteknologi tiltrak rekordmange deltagere til ROBOTBRAG 2018

Kurt  Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 11.

Morgendagens robotteknologi tiltrak rekordmange deltagere til ROBOTBRAG 2018


Endnu engang blev den stigende interesse for robotter og automation understreget, da mere end 800 robotnysgerrige deltagere tog del i ROBOTBRAG 2018 og dermed slog deltagerrekorden.


Hver en krog af Teknologisk Instituts levende laboratorium blev taget i brug under det tredje ROBOTBRAG for at fremvise dagens hovedpersoner – robotterne.

De var både flyvende, intelligente og mobile, og mens nogle af dem allerede fås på markedet, fik deltagerne også et smugkig på, hvad de skal ud og købe i overmorgen, hvis de vil investere i fremtidens robotteknologi.

Teknologisk Institut stod som vanligt bag arrangementet i samarbejde med DIRA - Dansk Robot Netværk -  som i år afholdt DIRA Business i forbindelse med ROBOTBRAG. Her var 40 udstillere klar til at vise, hvad robotmarkedet har at byde på i dag.

-

Centerchef fra Teknologisk Institut Kurt Nielsen og Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, skød med hver sin tale et brag af et åbent hus i gang. Her fremhævede borgmesteren blandt andet den fynske robotklynge.

- Der er ingen tvivl om, at robotklyngen rummer både talent og kraft. Vi vil være robotternes champagnedistrikt, konstaterede Peter Rahbæk Juel, inden de mange deltagere gik på opdagelse blandt de mere end 30 robotteknologier.

Få konkretiseret din automationsrute på fem minutter

Som noget nyt i år kunne virksomheder besøge en stand dedikeret til at medbringe de idéer eller udfordringer, de har, relateret til automation. Her kunne de få konkret vejledning til deres første eller videre skridt på deres automationsrejse.

I år blev der også langet burgere over disken i månemadvognen, så deltagerne ikke skulle opleve robotter på tom mave. Hvis de derimod var sultne efter mere generel viden inden for de forskellige afkroge af robotteknologi - heriblandt kollaborative robotter, kunstig intelligens og digitale tvillinger – havde de rig mulighed for at suge til sig på de to konferencespor, der fandt sted hele dagen i stueetagen og på første sal.

-

Tre guldkorn til dig, der er i gang med automatisering  

Nåede du ikke med til ROBOTBRAG 2018? Så giver vi dig her et lille udpluk af nogle af de guldkorn, der blev delt på dagen. Seniorspecialist fra Teknologisk Institut Bo Genefke deler tre ting, som mange virksomheder glemmer, når de automatiserer.

1. At tage referencer

Kig på andre virksomheder og tal med folk, der har anlæg kørende, og som har været i drift i minimum et år – så er man sikker på, at de har prøvet processen på egen krop. Tag ud og tal med dem om, hvordan de har løst det - og vis dem eventuelt det design, som I ønsker at arbejde med.

2. Ting tager tid

Husk, at tingene ofte tager længere tid at få kørt i gang, end man tror. Det skyldes, at mange processer bliver udført manuelt, og at man skal flytte processen fra en operatør, som normalt har føling for, hvordan tingene skal gøres og kan fornemme, hvornår tingene kører rigtigt, til at disse ting skal foregå digitalt. Og det tager længere tid, end man tror.

3. Design for manufacturing  

Folk bliver tit overraskede over, hvor svært det kan være at automatisere noget. Kig derfor på det produkt, I ønsker at producere – er det designet til automatisk produktion?

-

Hvordan kan Teknologisk Institut hjælpe?

Vi er sat i verden for at få den nyeste teknologi i brug til glæde og gavn for danske virksomheder og borgere. Hvis du så noget i den 22. november, som vakte din interesse, eller du står med en konkret udfordring - så står vi klar til at hjælpe dig videre.

Læs mere om vores robotteknologiske kompetencer

Få et par glimt fra dagen ved at afspille videoen øverst i artiklen.