Netværk inden for avanceret robotteknologi giver vækst i industrien

Teknologisk Instituts hovedreception

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 00.

Netværk inden for avanceret robotteknologi giver vækst i industrien

Danske robotvirksomheder gør en forskel for dansk industri i det landsdækkende, nationale RoboCluster SupplyNet. Virksomhederne løfter i flok og supplerer hinanden i forhold til spidskompetencer. Netværket tilfører industrien et brancheløft i form af højere teknologiske standarder og mere innovative og sofistikerede robot- og automatløsninger, der teknologisk set er på forkant med udviklingen også i et internationalt perspektiv – løsninger som lever op til fremtidens krav om en effektiv og fleksibel produktion.

- I stedet for at virksomhederne skal kunne det hele, kan de i højere grad koncentrere sig om det, de er bedst til og gennem samarbejdsrelationer få løst komplekse kundeopgaver, siger Claus Risager, leder af Center for Robotteknologi på Teknologisk Institut.

RoboCluster SupplyNet udspringer af et samarbejde mellem RoboCluster og Teknologisk Institut på robotområdet. Netværket tæller over 30 højteknologiske, kommercielle danske virksomheder, der arbejder med integration af robotter, udstyr og software eller er leverandører af andre typer af produktionsudstyr.

- SupplyNet-leverandørerne har gennem RoboCluster direkte adgang til centrale forsknings- og videninstitutioner, fortæller Lasse Mogensen, der er direktør for RoboCluster. Han understreger, at denne konstellation betyder, at nogle af branchens førende forskere og teknologiudviklere kan arbejde tæt sammen om at udvikle avancerede og innovative robot- og automationsløsninger.

Tilsammen dækker medlemmerne af netværket mere end halvdelen af de installerede robotter i Danmark. Per Krogh Terkelsen, der er direktør for Martin Hansen A/S, har været med i netværket lige fra begyndelsen i 2004.

- Jeg kan ikke forestille mig, at vi i dag skulle stå uden for netværket. Kundeopgaverne er så komplekse og kræver så vidt favnende faglige spidskompetencer, at vi umuligt kunne løse alle typer opgaver alene, siger Per Krogh Terkelsen.

Et af resultaterne af netværket er, at en række af de deltagende virksomheder er aktive i forretningsorienterede forsknings- og udviklingsprojekter, fx den højteknologiske platform HANDYMAN, der er støttet af Højteknologifonden.