Ny emballage designguide

Peter  Sommer-Larsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 15 09.

Ny emballage designguide

Plastindustrien og Forum for Cirkulær Plastemballage har udgivet "Designguide Genbrug og genanvendelse af plastemballager til de private forbrugere"

Designguiden er en ny og langt mere fokuseret opdatering af den tidligere "Designmanual". Hvad der er nyt, er ikke budskabet, men detaljen i vejledningen samt en række gode eksempler på løsninger.

Billedet viser et genbrugssymbol i grønne farver fra forum for cirkulær plastemballages guide samt tekst til brugen af guiden"Designguide Genbrug og genanvendelse af plastemballager til de private forbrugere" har to målgrupper: "Designere og indkøbere af emballage" samt "Producenter af emballage og deres kunder".

Disse to målgrupper kan vælge at benytte designguidens rutediagram til at tage beslutninger om hvilken forretningsmodel, hvilket materiale og hvilket design der er mest optimalt for virksomheden.

Designguiden er operativ og starter du i afsnittet "valg af forretningsmodel" kan du ikke undgå at reflektere over, hvad der vil være optimalt både for miljøet og for din forretning.

Designguiden støtter sine anbefalinger med konkrete eksempler på emballageløsninger.

Designguidens materialeafsnit er stærkt udbyggede med såvel fakta som anbefalinger. Et eksempel er afsnittet "Design af emballage i PP og PE" på guidens sider 36-47. For eksempel for PP giver tabellen "Designovervejelser til genanvendelig PP-emballage" fakta og overvejelser, der skal sikre et optimalt valg. Og tabellen "Designanbefalinger for emballage i PP til genanvendelse" giver så konkrete anbefalinger. Begge tabeller støttes op med eksempler.

Alt i alt har Forum for Cirkulær Plastemballage skabt en af de mest operative designguides i Europa. Den kan klart anbefales, også selvom du ikke har behov for at designe ny emballage her og nu.Billedet viser et pilediagram med forklaring af visionen for cirkulær plastemballage

Find guiden her: Designguide Genbrug og genanvendelse af plastemballager til de private forbrugere

Plastindustrien har gjort en ny udgave af bogen "Plastteknologi" frit tilgængelig.

Find den her: Ny udgave af bogen plastteknologi gør plastviden frit tilgængelig

Det Nationale Bioøkonomipanel giver anbefalinger omkring biopolymererDesignguiden fra Forum for Cirkulær Plastemballage skyder diskussionen om bioplast til hjørne. Det gør det Nationale Bioøkonomipanel til gengæld ikke. Se deres vision og anbefalinger for "Bæredygtige byggeklodser til fremtiden" her: Det Nationale Bioøkonomiplanel Bæredygtige byggeklodser til fremtiden

 

 

Online nyhedsmagasin

Vil du modtage nyheder og artikler om plast og emballage i din indbakke? Tilmeld dig vores online nyhedsmagasin her