Opgradering af testudstyr til svejseområdet

Otto Lundgren Hejgaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 51.

mand ved at pakke maskine ud af blåt plast

Opgradering af testudstyr til svejseområdet

Teknologisk Institut i Aarhus indkører i august ny maskine til kærvslagprøvning som især anvendes ifm. svejseprocedureprøvning. Maskinen er fremstillet af Instron i England og kommer ind under Instituttets ISO/EN 17025 akkreditering.

Den nye maskine betyder en opgradering af Instituttets service for svejsekunder, hvor Metal- og Overfladeteknologi udfører destruktiv prøvning som led i svejseprocedureprøvning. Mekanisk prøvning af svejsninger kan foretages som akkrediteret svejseprocedureprøvning iht. DS/EN ISO 15614-serien eller i henhold til diverse kundespecifikationer, offshore-standarder (NORSOK, DNVGL-regler, Mærsk Olie og Gas, DONG, etc.) samt andre anvendelsesstandarder.

Maskinen er af typen Instron 450MPX-V2 med en 300 Joule hammer med mulighed for at opgradere til 450 J. Prøvningen, der udføres iht. DS/EN ISO 148-1, kan udføres fra stuetemperatur og ned til -196 grader C, som er påkrævet i visse standarder. Maskinen bliver monteret på en betonblok på næsten 2 ton, som er armeret på kryds og tværs for at sikre den bedst mulige stabilitet.

Den nye maskine erstatter en go’ gammel Losenhausen, som med sin manuelt styrede pendulhammer og dataudlæsning ikke lever op til nutidens krav om arbejdsmiljø og digitalisering. Losenhausen holdes dog i drift indtil den nye maskine er verificeret og fuldt integreret i instituttets kvalitetssystem.