Optimering af hydrauliksystemer

Søren  Draborg

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 28.

Optimering af hydrauliksystemer

Det ses ofte at effektiviteten for stationære hydrauliske systemer er helt ned til 10-20%, hvilket som regel skyldes at reguleringen af det hydrauliske system er uhensigtsmæssig. Anvendelsen af hydraulik medfører et højere energiforbrug end nødvendigt, hvis der ikke er fokus på samspillet mellem behov, og pumpebestykning samt regulering.

Der er udført et projekt under ELFORSK programmet i perioden maj 2017 til april 2019, som har haft til formål at udvikle et koncept for optimering af hydrauliksystemer baseret på anvendelse af nyeste teknologi indenfor komponenter og regulering baseret på en behovsdrevet tilgang. Den behovsdrevne tilgang til systemoptimering og metoderne hertil inklusiv nødvendige registreringer kan anvendes i et optimeringsværktøj til energioptimering af eksisterende og design af nye hydrauliksystemer, der er udviklet i projektet.

I tilknytning til ovenstående er der udviklet en vejledning for design af energieffektive hydrauliksystemer, da erfaringen er at samspillet mellem kapaciteten af hydraulikpumpen samt reguleringen af hydrauliktrykket i forhold til de faktiske behov er essentiel i forhold til at sikre optimal, energieffektiv drift.

De primære resultater af projektet er:

  • Computerbaseret optimeringsværktøj for hydrauliksystemer
  • Designvejledning for hydrauliksystemer
  • Udkast til en ”lille blå” for hydraulik

Samlet set sikres hydraulikbranchen, deres kunder samt rådgiverne ny viden til at realisere meget betragtelige energieffektiviseringer, hvor der tages udgangspunkt de faktiske behov for hydraulisk drift.

Projektet er finansieret af ELFORSK programmet som projekt nr. 349-016 og har haft deltagelse af Teknologisk Institut, AURA, Bosch Rexroth, NLMK Dansteel og Saint Gobain Isover.

Download værktøjet her

DTI-Hydrocalc-Installer 1.0 (194 MB)

 

 

Download øvrigt projektmateriale her