Opvarmning og tilberedning af mad i mikrobølgeovn

Alexander Leo Bardenstein

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 38.

Opvarmning og tilberedning af mad i mikrobølgeovn

I en verden, som altid er under tidspres, er opvarmningsklare mikrobølgeovnsprodukter bekvemme og populære valg. Få hjælp fra Teknologisk Institut med at udvikle velsmagende færdigretter af høj kvalitet.

Som kravene til mikrobølgeovnsmad stiger, vil forbrugerne have mere smagfulde og nærende muligheder, som giver en følelse af ”hjemmelavet” mad. Ofte lever mikrobølgeovnsprodukter ikke op til dette. For eksempel udgør brødprodukter en udfordring i mikrobølgeovn, på grund af teksturforandringerne som opstår under opvarmning fra frossen. Brød opvarmet i en traditionel ovn fremstår som ”friske”, men når de opvarmes i mikrobølgeovn mister de struktur og smag.

For at vende denne situation og levere mikrobølgeovnsprodukter af bedre kulinarisk kvalitet end den der tilbydes i dag, har vi udviklet et emballagekoncept, som gør det muligt at fremskynde ”mikrobølge efterligning” af tre grundlæggende måder at håndtere fødevarer: Kogning (dampning) in vand, bagning og stegning. Det udviklede emballagekoncept sørger for ensartet opvarmning og bevarer fødevarernes struktur.

billedet viser to forskellige udfald af opvarmning i mikrobølgeovn, en med korrekt opvarmning og en med utilstrækkelig opvarmning

Billede: Infrarød termografi af sandwich opvarmet i original emballage (venstre) og i den emballage Teknologisk Institut har udviklet (højre)

Hvordan kan Teknologisk Institut hjælpe dig?

Udvikling af emballage og rådgivning indenfor optimering af mikrobølgeovnsdesign til fødevarer:

  • Boller og sandwiches med sprød skorpe, blød kerne og gennemvarmet fyld
  • Mikrobølgebagning af brød
  • Sprøde fiskefileter, chicken nuggets osv.
  • Tærter og kage med sprød gyldenbrun skorpe og saftigt indre
  • Korrekt opvarmet fisk eller kød med sauce og tilbehør