Ortofon lancerer jubilæums-pickup med 3D-printet cover

Ronnie Ranch Høgstrup

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 04.

Ortofon 3d-print

Ortofon lancerer jubilæums-pickup med 3D-printet cover

Ortofon markerer sit 100-års jubilæum med en limited edition-serie af grammofon-pickups. Teknologisk Institut har 3D-printet coveret til den særlige SPU Century.  

SPU Century er en moderne relancering af en original pickup fra 1958, som stadig produceres. Teknologisk Institut har 3D-printet både hele pickups og delkomponenter for Ortofon igennem ti år, og har til SPU Century printet et aluminiumscover.

- Coveret er printet på vores nye SLM280-3D-printer og er herefter poleret og coatet på Teknologisk Institut. Efterfølgende er coveret lasergraveret, og det er et rigtig godt eksempel på, hvad man kan opnå af kvalitet med 3D-print sammen med de efterfølgende processer, siger Thor Bramsen, seniorkonsulent på Teknologisk Institut. 

Læs mere: Additive Manufacturing fra prototype til produkt​

Ortofon har længe arbejdet med at inkorporere moderne teknologier i produktionen af sine pickups. 3D-printteknologien tilføjer vibrationsdæmpning, som giver pickuppen en helt karakteristisk lyd, da coveret er designet med hulrum.

- Med disse covers har Ortofon fået et færdigt produkt, som har været gennem flere bearbejdningsprocesser, og som herefter kan bruges direkte i deres pickups, siger Thor Bramsen.  

SPU Century består udover det 3D-printede aluminiumscover af en underdel, som er CNC-bearbejdet i løvtræ og imprægneret med polymer, for at skabe stabilitet. 

Ortofon var en af de første virksomheder i Danmark til at bruge 3D-print kommercielt og har siden 2008 samarbejdet med Teknologisk Institut om både pilotproduktion og serieproduktion af 3D-printede emner.