Plastrørssystemer - Standardisering - UDVALG S-103

Flemming  Springborg

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 89.

Plastrørssystemer - Standardisering - UDVALG S-103

Dansk Standard S-103 og CEN/TC 155 

Teknologisk Institut deltager i standardiseringsudvalg og andre nationale og internationale fora, som har til formål at sikre videnopdatering og i relevant omfang at påvirke nye standarder og krav med danske synspunkter.  

Udvalg S-103 arbejder med udvikling af nationale og internationale standarder for forskellige typer plastrør, der anvendes inden for en bred vifte af områder. Det gælder således plastrør anvendt i afløbs- og drænsystemer (inde i og udenfor bygninger), vandforsyning (til drikkevand, varmt vand såvel som andre formål), gasforsyning (fortrinsvis naturgasforsyning) samt til kabelføring. 
Arbejdet vedrører produkt- og systemstandarder såvel som prøvnings- og beregningsstandarder, lægningsanvisninger, standarder og vejledning for plastsvejsning og plastsvejsere. Udvalget deltager aktivt i det europæiske standardiseringsarbejde i CEN/TC 155 Plastics piping systems and ducting systems, CEN TC 249 Plastics og i det internationale standardiseringsarbejde i ISO/TC 138.

Teknologisk Institut har deltaget i arbejdet i S-103 siden 1980’erne med aktiv deltagelse i det europæiske arbejde. Aktuelt er Instituttet sammen med Dansk Standard og deltagende danske virksomheder vært for afholdelse af det kommende CEN TC 155-møde, der afholdes 20. – 21. november 2013 i København.

Vi indhenter ny viden, og nye europæiske standarder påvirkes med danske ønsker. Arbejdet med en række produktstandarder inden for vandinstallationer er for nylig afsluttet, og forslagene er sendt til afstemning. Der er specifik deltagelse i WG13, hvor bl.a. arbejde med revision af EN 13476, der omhandler profilrørsystemer af PVC-U, PP og PE til gravitationsafløbsledninger lagt i jord, netop er gået i gang.

Viden om de nyeste standarder inden for plastrør indgår bl.a. i vores prøvnings- og inspektionsaktiviteter under VA-laboratoriet.