Præcis og fleksibel robot til inspektion og sortering af medicin

Michael  Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 29 84.

Præcis og fleksibel robot til inspektion og sortering af medicin


Medicinalkoncernen Orifarm håndterer hver dag et stort udvalg af forskellige lægemidler i høj volume over hele Europa. Teknologisk Institut og Fraunhofer IPA i Tyskland har i fællesskab hjulpet den fynsk forankrede virksomhed med at finde en effektiv, automatiseret løsning til at håndtere ethvert produkt i deres varedepot.

Gennem det europæiske projekt ROBOTT-NET har robot- og visioneksperter på tværs af de europæiske landegrænser udviklet en speciel visionteknologi til at genkende og verificere alle de æsker, som Orifarm importerer.

Og det er noget, som kræver præcise billeder.

- Vi har behov for, at visionteknologien kan genkende æskerne helt ned på LOT-nummer- og udløbsdatoniveau, hvilket er meget, meget små enheder, siger teknisk koordinator Karsten Truelsen fra Orifarm, som også understreger, hvorfor netop præcision er altafgørende i sådan en robotløsning.

- Vi kan allesammen forestille os, hvad det vil betyde, hvis man tager fejl af to produkter. Så derfor er det meget vigtigt, at teknologien er fuldstændig præcis og uden fejl.

Vision-genkendelse af arbitrære produkter
Vision- og robotsystemer i dag er mest udbredt i produktioner, som har et fast og lavt antal af kendte produkter. Orifarm råder over et stort udvalg af forskellige lægemidler. Teknologien er derfor nødt til at være fleksibel og intelligent.

- Takket være nutidens avancerede kamerasystemer og software er vi begyndt at kunne udvikle vision- og robotløsninger, som kan identificere og kvalitetssikre selv arbitrære produkter i høj hastighed, siger Michael Nielsen fra Teknologisk Institut.

- Derfor er det vigtigt at have samme synsvinkel hver gang, hvorfor vision-systemet flytter kameraet i forhold til produktet, da det er hurtigere end at forsøge at styre de meget forskellige produkter ind under kameraet, tilføjer han.

Se mere i videoen øverst i artiklen eller læs mere om projektet her