Produktion med 3D-printede sprøjtestøbeforme

Søren Bastholm Vendelbo

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 16 24.

Emne i printer closeup

Produktion med 3D-printede sprøjtestøbeforme

Additive manufacturing (AM) har betydet en revolutionerende tilgang til både prototyper og produktion for industrien. Med en nyindkøbt 3D-printer, giver Teknologisk Institut nu virksomheder mulighed for at afprøve nye produkter gennem denne teknologi.   

Det er nu muligt at printe forme, som kan anvendes direkte i industrielle sprøjtestøbemaskiner.

Formene kan printes, så de enten kan anvendes flere gange eller er i opløseligt materiale som engangsforme - dvs. én form pr. emne. Dette giver en design-frihed, som ikke tidligere er set i forhold til sprøjtestøbte emner.

En anden fordel ved at anvende denne metode, er at du kan anvende stort set alle materialer lige som i alm. sprøjtestøbning. I forhold til prototyping, hvor det er emnet, der printes, undgår du desuden, at emnet bliver bygget op lag for lag. Dette resulterer nemlig i forskellig styrke langs med hvv. på tværs af lagene.

Produktionsmetoden kan bruges et forløb, hvor der laves prototyper samt produktion i skala på op til ca. 1.000 emner. Dyre indkøb til CNC-producerede sprøjtestøbeforme undgås, hvilket giver rigtig god mening, særlig hvis produktdesignet ikke ligger helt fast.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe med?

  • Vi tilbyder at teste dit produkt af til denne produktionsmetode. Typisk fremstiller vi en 3D-printet form og sprøjtestøber emnet.
  • Sparring i forhold til produktdesign (indledningsvist og undervejs)
  • Fremstilling af 3D-printet sprøjtestøbeform
  • Sprøjtestøbning i forme
  • Produkttest (fx trækstyrke, acceleret ældning og kontrol af tolerancer)

Case

Links