Råstofanalyse

Betina  Bihlet

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 53.

Råstofanalyse

Metaller og andre grundstoffer forekommer sjældent som rene stoffer i naturen. De findes oftest i større eller mindre koncentrationer i mineraler. For at kunne vurdere om det kan betale sig at udvinde de materialer, man ønsker, er det nødvendigt at lave en undersøgelse af, hvilke mineraler og grundstoffer, der findes i malmen og i hvor store mængder. Det kan fx være jern, som ofte findes i større koncentrationer, eller sjældne jordarter, som ofte forekommer i mindre mængder, eller guld eller sølv i helt små koncentrationer.

Teknologisk Institut råder over udstyr, hvormed sten og mineraler undersøges og giver et komplet billede af, hvad de indeholder. Der ses, hvordan grundstofferne er bundet til hinanden, hvilke mineralfaser der indgår og i hvilke forhold. En sten kan endda kortlægges blot ved at kigge på overfladen for hvilke mineraler, der er til stede der. Vores mineralog og geolog hjælper med at give råd og sparring i forbindelse med oprindelse og forståelse for forekomsten. Vi hjælper også med processering og opkoncentrering af stoffer fra mineraler gennem vores viden samt udvikling af processer i laboratorie- eller pilotskala.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Komplet screening for indhold af grundstoffer
  • Identifikation af mineraler og bestemmelse af deres indbyrdes mængdeforhold
  • Petrografisk mikroskopi på tyndslib med polariseret lys
  • Bestemmelse af partikelstørrelse og -fordeling
  • Røntgenoptagelse i 3D der viser densitetsforskelle (kan fx vise lufthuller og revner)
  • Udvinding af stoffer gennem opkoncentreringsprocesser

Eksempel på analyse af sten fra Grønland med sjældne jordarter

 Eksempel på analyse af sten fra Grønland med sjældne jordarter

Case