Randers Renseanlæg fik løst korrosionsproblem

Caroline Kragelund Rickers

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 29 40.

Randers Renseanlæg fik løst korrosionsproblem

Maskinmester ved Randers Renseanlæg Jens Gjielstrup havde under gennemgang af anlægget opdaget alvorlige korrosionsproblemer i slamtørredelen. Der var gennemtæringer i enkelte områder. En af Teknologisk Iinstituts eksperter i overfladebehandling kiggede nærmere på problemet og fandt hurtigt frem, hvad der var årsagen til den alvorlige korrosion.  

Ved inspektionen af slamtørreren var der tydelige tegn på omfattende korrosion. Korrosionen var nogle steder så alvorlig, at en gennemtæring havde fundet sted. Værst stod det til i de områder, hvor slammet var næsten tørret.

I renseanlægget kommer den våde slam ned på et transportbånd af rustfrit stål. Tørringsanlægget er konstrueret af cortenstål. I normale tilfælde skulle det være godt nok. Men her var det gået galt. Forklaringen var en svingende pH-værdi, idet denne undertiden var nede på 3, og til andre tider lå i nærheden af 9. Samtidig har der har været kondensering af fugt især i hjørner, eller hvor to plader møder hinanden.

Problemet blev løst ved at reparere hulerne og sandblæse hele overfladen. Derefter blev udstyret belagt med to til tre mm hærdebelægning.

- Jeg er meget taknemmelig for den hurtige løsning af problemet som Teknologisk Institut gennemførte, siger Jens Gjielstrup fra Randers Renseanlæg

Væggene i tørringsafsnittet på Randers Renseanlæg var voldsomt angrebet af korrosion.