RIMA: Robotics for Infrastructure Inspection and Maintenance

Thomas  Kroman

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 15 14.

-

RIMA: Robotics for Infrastructure Inspection and Maintenance

Der er en enorm mængde opgaver forbundet til inspektion og vedligehold, og det repræsenterer en stor økonomisk aktivitet. Det globale marked er estimeret til 450 milliarder euro og dækker over adskillige sektorer så som energi, vandforsyning, transport, entreprenørarbejde osv.

Der er et massivt potentiale for robotteknologiske løsninger til at øge produktiviteten og forbedre sikkerheden, men den totale markedsstørrelse af robotteknologi er stadig forsvindende lille i forhold til den overordnede markedsstørrelse.

EU er i øjeblikket verdensleder i dette hurtigt voksende felt med mere end 50 procent af alle producenter af robotter til inspektion og vedligehold baseret i EU.

Fremme innovation af robotteknologi til inspektion og vedligehold

Visionen for RIMA-projektet er at forstærke Europas lederskab inden for robotter til inspektion og vedligehold ved at forbinde teknologi til industrielle/domænespecifikke behov og støtte effektivt samarbejde på tværs af de europæiske grænser.

Europa har utrolig meget teknologisk at byde på, men der er en flaskehals i at forbinde teknologien til markedets behov og applikationer med stort potentiale. At forbinde Europa internationalt og forbinde værdikæden (forskning, teknologivirksomheder, serviceudbydere, slutbrugere og investorer) vil have stor betydning for at kunne accelerere økonomisk vækst i feltet for robotter til inspektion og vedligehold.

Endnu vigtigere skal denne forbindelse bero på en struktur, hvor man tilbyder uddannelse og træning inden for robotteknologisk inspektion og vedligehold, så en permanent tilegnelse af markedsandele kan opnås og innovationsvækst kan blive garanteret i årene, der kommer.

Etablering af et pan-europæisk netværk

RIMA er et fireårigt projekt, som sigter efter at opnå ovenstående ved at etablere et netværk af 13 Digital Innovation Hubs (DIH) for robotteknologi og et stort antal industrisammenslutninger. RIMA vil dele best practise og levere services til at facilitere omvæltning af inspektions- og vedligeholdsteknologier.

RIMA-konsortiet består af 16 ledende forskningsorganisationer fra forskellige europæiske lande og syv organisationer, som repræsenterer slutbrugere og forskellige sektorer.

Sammen med RIMAs partnere vil Teknologisk Institut tilbyde nøgleservices til at opnå acceleration. Det inkluderer støtte til tests og teknologioverførsel, rådgivning og træning i robotteknologi inden for inspektion og vedligehold, identifikation af spor til at optimere processer og kommunikation.

50 procent af RIMAs budget vil blive brugt på, at SMV'er kan udføre eksperimenter.

RIMA-projektet er støttet af EU.