ROBOTBRAG 2021: 100 års fødselsdagsfest for robotterne

Kurt  Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 11.

ROBOTBRAG 2021

ROBOTBRAG 2021: 100 års fødselsdagsfest for robotterne

ROBOTBRAG - der giver virksomheder og studerende en forsmag på morgendagens robotteknologi – gør comeback med en fødselsdagsfest for robotterne på Teknologisk Institut i Odense den 26. og 27. august 2021.

For præcis 100 år siden blev ordet 'robot' for første gang introduceret til vores sprog og hverdag.

Det blev det i forbindelse med et meget populært, tjekkisk teaterstykke i 1920. Forestillingen fortalte en historie om de intelligente maskiner – altså robotterne – der i fremtiden ville komme til at overgå menneskene.

100 år efter overgår robotterne ikke menneskene - men én ting er sikkert:

Robotterne har udviklet sig meget og finder flere og flere gøremål både på fabrikkerne og uden for dem.

Den 26. og 27. august 2021 vil man kunne opleve nutidens og fremtidens robotter, og hvordan de kan hjælpe i danske virksomheder, når Teknologisk Institut og Dansk Robot Netværk (DIRA) igen åbner dørene op til ROBOTBRAG herunder DIRA Business.

Her vil deltagere kunne møde specialister inden for avanceret automation, mobile robotter, droneteknologi, kollaborative robotter, vision og sensorer, smart og effektiv produktion, kunstig intelligens, robotsikkerhed og meget mere.

- Det kan godt være, at ordet 'robot' er 100 år gammelt, men det er bestemt ikke støvede teknologier, som vi kommer til at vise og fortælle om til ROBOTBRAG 2021, siger centerchef Kurt Nielsen fra Teknologisk Institut.

- Robotteknologi og automation har måske aldrig været vigtigere, end det er lige nu. Derfor er det også glædeligt, at vi igen kan åbne dørene til ROBOTBRAG, så vi kan vise danske virksomheder de innovative robotteknologier, der ligger og venter på at hjælpe virksomhederne og deres medarbejdere, tilføjer han.

Spot - Robotbrag 2021

En vigtig dag for fremtiden
Teknologisk Institut og DIRA har siden 2016 afholdt ROBOTBRAG - et samlingspunkt for robotaktører og virksomheder, der ønsker at se og vide mere om robotteknologiens nye muligheder.

Sidste år blev Teknologisk Institut og DIRA nødt til at udskyde ROBOTBRAG på grund af COVID-19-situationen i landet.

- Derfor er det nu endnu vigtigere, at der bliver skabt et rum, hvor branchen kan mødes, siger Kim Reeslev, der er bestyrelsesformand for DIRA og forsætter:

- Det bliver en vigtig dag for vores medlemmer. Der er et opsparet behov for, at branchen kommer ud og møder deres kunder ansigt til ansigt. De har en masse spændende produkter og løsninger, som kan hjælpe industrien med at konkurrere med omverdenen, som i den grad er vigtigt i disse tider.

Derfor er ROBOTBRAG herunder DIRA Business også rykket udenfor i år. Robotfesten vil i stedet for udelukkende at foregå i Teknologisk Instituts robothaller også blive i et cirkustelt, hvor der er endnu mere plads til alle.

Derudover er dagen også blevet delt op i to identiske dele, så man enten kan besøge ROBOTBRAG 2021 om formiddagen eller om eftermiddagen.

Robotbrag 2021 - Jeshith

Vokser med en dag
Interessen for arrangementet var i 2019 så stor, at dette års robotfest også er blevet udvidet til at inkludere en læringsdag udelukkende for elever fra ungdomsuddannelser, studerende fra akademier og universiteter samt deres undervisere fra hele landet.

Fremtidens arbejdsstyrke kan således den 27. august 2021 komme og være med til et brag af en læringsfest i Odense, hvor uddannelse og robotter går arm i mekanisk arm.

- Vi ser frem til at byde de unge velkommen til en dag, hvor de kan snuse til den teknologi, som vil komme til at præge deres arbejdsliv. Dagen vil samtidig give ny viden og inspiration til de undervisere, der skal udruste de unge til fremtiden, siger Kurt Nielsen.

Fakta: Om ROBOTBRAG
ROBOTBRAG bliver i år afholdt for femte gang.

Arrangementet er skabt, så alle nysgerrige virksomheder og andre relevante aktører kan komme ind og få et kig på de nye, innovative teknologier, der står og venter rundt om hjørnet.

I 2019 tiltrak robotfesten over 1.500 besøgende og 69 udstillere.

ROBOTBRAG, herunder DIRA Business, afholdes hos Teknologisk Institut, Forskerparken 10, Odense. Teknologisk Institut har i de seneste ti år positioneret sig som et af de førende forsknings- og teknologicentre inden for robotteknologi og kunstig intelligens i Europa.

DIRA står for ‘Danish Industrial Robot Association’ og er et netværk for danske virksomheder og vidensinstitutioner, der sælger, udvikler, fremstiller og/eller anvender robotteknologi. Netværket har i dag mere end 200 medlemsvirksomheder.

Tilmelding og program

Se video