Robotter og cobots i SMV'er - en guide til ansvarlig implementering

Emil Højbjerre Thomsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 18 70.

Teknisk medarbejder i færd med at arbejde på en robot.

Robotter og cobots i SMV'er - en guide til ansvarlig implementering

Robotter og cobots bliver mere og mere udbredte i de danske produktionsvirksomheder. Det er velkendt, at den fysiske sikkerhed omkring en robot er vigtig, når man introducerer en ny, mekanisk hjælper på arbejdspladsen. Robotter og cobots kan imidlertid også have betydning for det psykiske arbejdsmiljø. Så hvis man vil udnytte potentialet i robotteknologi til fulde, er det også vigtigt at sætte fokus på medarbejdernes trivsel og psykiske arbejdsmiljø – både før, under og efter implementeringen.

Teknologisk Institut har med støtte fra Velliv Foreningen lavet en tjekliste, der giver virksomheder en idé om, hvad der er vigtigt at tage højde for, når man indfører en ny robot.

Er du interesseret i at vide mere, kan du downloade en guide til, hvordan industrivirksomheder kan tage højde for det psykiske arbejdsmiljø, når der indføres robotter eller cobots: