Så skal der igen testes spredere på Bygholm

Mette  Walter

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 79.

Gødningsspreder Bygholm

Så skal der igen testes spredere på Bygholm

Pressemeddelelse publiceret den 14. august 2018. 

Med fokus på økonomi, miljø og præcisionsjordbrug er det vigtigt, at den rigtige mængde gødning spredes på det rigtige sted. For at præcisionsjordbrug kan være et virkemiddel til at mindske kvælstofudvaskningen, er der behov for fortsat at teste, om gødningssprederen spreder som forventet.

Teknologisk Institut har pr. 1. juni 2018 overtaget testfaciliteterne på det tidligere AU, Forskningscenter Bygholm i Horsens, således at der igen kan udføres test med gødnings- og saltspredere i spredehallen.

- Både danske og udenlandske producenter af gødnings- og saltspredere har efterspurgt muligheden får at kunne udføre uvildige spredetest efter internationale standarder, og da muligheden bød sig, syntes vi, at det var en relevant opgave for Teknologisk Institut at overtage aktiviteterne på Bygholm – siger Mette Walter, Souschef, Teknologisk Institut.

Med overtagelsen af Bygholm, kan Teknologisk Institut nu både teste gødningsspredere under kontrollerede forhold i spredehallen og under praktiske forhold i marken.  Der kan leveres nøjagtige data til spredetabeller for de enkelte gødningsspredere og gødningstyper, både i forbindelse med udvikling af gødningsspredere, men også for at sikre at landmanden kan foretage den nøjagtige indstilling af gødningssprederene.

- Vi har været så heldige at Krister Persson og Mette Tscherning Nielsen, som begge kommer fra Aarhus Universitet, ville være med til at fortsætte aktiviteterne på Bygholm. Så vi har ikke alene fået adgang til faciliteterne, men også til mange års erfaring på området, siger Mette Walter.

Ud over spredehallen på Bygholm, råder Teknologisk Institut nu også over en asfalteret testbane. På banen bliver der travlhed i den kommende tid, hvor der både skal udføres test af stabilitet af sprøjtebomme, test af traktorers præcision, samt test at saltspredere.

Yderligere oplysninger
Souschef Mette Walter, mobil:7220 2479, mail: mwa@teknologisk.dk.

Tilføjet den 30. november 2021: Teknologisk Institut tilbyder ikke længere denne ydelse.