Sådan programmerer du robotter i fremtiden med virtual reality

Søren Peter Johansen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 59.

Sådan programmerer du robotter i fremtiden med virtual reality


I fremtiden kan du programmere robotter ved at træde ind i det virtuelle univers. Det vil blandt andet betyde, at man nemmere kan bruge robotter i miljøer, som er svært tilgængelige.

I videoen ovenfor viser faglig leder Lars Ingvar Knudsen fra Teknologisk Institut på få sekunder med en simpel robotstation og et værktøj, hvordan man ved hjælp af virtual reality kan programmere en robot.

Efter at man har genereret programmet til robotten, kan man arbejde videre med det ved hjælp af den digitale tvilling, som er et digitalt spejlbillede af den virkelige robot eller anlæg.

At programmere robotten ved hjælp af virtual reality giver en række fordele blandt andet ift. sikkerhed, eller hvis robotten er placeret i særligt sterile områder, fortæller Lars Ingvar Knudsen.

- På sigt vil det give fantastiske fordele, når man kombinerer virtual reality og den rigtige robot. Så når man flytter den virtuelle robot, så skulle den rigtige robot også flytte med. Det vil sige, nu vil man kunne anvende robotterne i virkelig hårde eller beskyttede miljøer, siger han.