Smarte tekstiler i sundheds- og plejesektoren

Charlotte  Fischer

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 21 35.

Beklædning og tekstil

Smarte tekstiler i sundheds- og plejesektoren

Især i sundheds- og plejesektoren har nye tekstiler et stort potentiale, da en lang række materialer der benyttes her (sengetøj, plastre, løftesejl m.v.) allerede er tekstilbaserede og en ny funktion derfor let kan integreres i et eksisterende produkt uden at ændre på den oprindelige egenskab af tekstilproduktet. Tilsvarende kan overvågning af kropsfunktioner integreres i den daglige påklædning.

I Center for Tekstil på Teknologisk Institut har vi en række eksperter indenfor netop ”smart textiles” og kan rådgive tekstilbranchen og disse nye teknologier og deres anvendelsesmuligheder, herunder hvilke teknologier der egnet sig til en ønsket egenskab. Center for Tekstil har endvidere en række samarbejdspartnere indenfor ”smart textiles” på flere europæiske universiteter, hvorfor yderligere viden kan hentes. Indenfor sundhedsområdet, kan Center for Tekstil tillige vejlede omkring design- og materialemæssige krav i forbindelse med udvikling af nye tekstile hjælpemidler.

Vi udvikler desuden prøvningsmetoder for produkter baseret på smarte tekstiler således, at du kan få netop den specifikke dokumentation, du har brug for i markedsføring og salg af dine produkter.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Rådgivning vedrørende valg af tekstilfiber og fremstillingsproces for produkter baseret på nye tekstilteknologier.
  • Rådgivning vedrørende valg af teknologi.
  • Prøvning af produkter med smarte tekstiler
  • Etablere samarbejde med førende europæiske tekstilforskningsinstitutioner.
  • Implementering af nye teknologier i den eksisterende portefølje.
  • Karakterisering af materialeegenskaber.
  • Rådgivning omkring designmæssige aspekter i forbindelse med tekstile hjælpemidler.
  • I samarbejde med kunden og ud fra dennes behov udarbejder Center for Tekstil en specifikationsliste til brug ved test af produkter. Testen udføres som et simuleret scenarie opfyldende kundens produktkrav.

Cases

Øvrigt