Solenergi - Ydelser

Ivan  Katic

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 82.

Solenergi 3 til underside.jpg

Solenergi - Ydelser

Solceller og solfangere kan anvendes til forskellige formål som for eksempel elbilopladning, opvarmning af brugsvand og rumvarme, men uden den rette vejledning og viden kan det være svært at få det bedste ud af det. Oplever du for eksempel, at dit anlæg ikke yder som forventet, er komponenternes kvalitet for dårlig, eller er der fejl i installationen, kan du finde hjælp hos os.

solenergi - rådgiving.jpg

Få rådgivning om anvendelsen af solenergi
Hvis du som kommune, virksomhed eller boligforening ønsker at få installeret solceller eller solvarme i din(e) bygning(er) til produktion af strøm og varme og har brug for råd og vejledning herom, er du velkommmen til at kontakte os i kontaktformularen i højre side af siden. Lovgivning og krav, herunder standarder, normer og instruktioner inden for solenergiområdet kan også føre til en række spørgsmål, som du er velkommen til at spørge yderligere til. Læs også mere om standarder og lovgivning her .

Har du brug for en gennemgang af et projekt eller en vurdering af et tilbud?
En Teknisk Due Dilligence (TDD) kan bidrage med en foreløbig økonomisk estimering, som er meget brugbar, før du investerer i et solcelleanlæg. TDD kan også inkludere en gennemgang og estimering af udbudsbetingelser og indkommende tilbud for større solcelleprojekter. Hvis du har brug for rådgivning om udbud og foreløbig projektvurdering og teknisk due dilligence (TDD), så tøv ikke med at kontakte os. Læs mere om TDD her .

Kvalitetssikring og test
Hvis du allerede har et solcelleanlæg installeret, anbefales det, at du sikrer en høj kvalitet. Dette gør du ved, at anlægget løbende bliver kontrolleret, og at modulerne, vekselretterne, spændingskvaliteten, lade/aflade effektiviteten og batterikapaciten afprøves. Det kan også være en god idé at udføre laboratorie- og feltmålinger af for eksempel solceller. På denne måde sikrer du, at kvaliteten af både komponenter, anlæg og installationer er, som de skal være, samtidig med at eventuelle fejlkilder opdages. Læs mere om kvalitetssikring og test her.

Har du brug for hjælp til beregninger?
Ud fra dine specifikke behov, kan du få hjælp til ydelsesberegninger med PVsyst (simuleringsværktøj) samt udvikling og design af beregningsværktøjer. Du kan også få hjælp til beregning af reflektion fra spejlende overflader, for eksempel solceller.

Find beregningsværktøjer her .

Lær mere om solenergi
Som anlægsejer, producent, elektriker eller kommune er det vigtigt at være opdateret på de seneste nyheder, udviklinger og krav inden for brugen af solenergi, hvor et kursus i for eksempel solcelleteknikker for VE-elektriker kan være brugbart. De forskellige kurser inden for solenergi kan opdatere dig på de seneste nyheder og viden, og de kan hjælpe dig med at afdække mulighederne for anvendelsen af solceller og solvarme.

Interesseret i F&U aktiviteter?
Vi deltager i nationale og internationale projektsamarbejder med både små og store virksomheder, organisationer og myndigheder. Du finder en oversigt over vores projekter her. Har du en ide til et projekt, eller ønsker du at deltage i ét, er du meget velkomne til at kontakte os via kontaktformularen, som du finder i højre side.

Til dig, som overvejer solcelleanlæg (rådgivning af private)
Teknologisk Institut yder desværre ikke gratis rådgivning for private, men vi har samlet en række links,
som vi håber kan hjælpe dig på vej

Generel rådgivning for boligejere

Energitjenesten

Sparenergi


Produktsammenligning af moduler, invertere og batterier til solcelleanlæg

Solar Reviews Center - SolarQuotes

VE-godkendte installatører

Liste over VEG-virksomheder | Energistyrelsen


Ydermere anbefaler vi, at hvis du køber en varmepumpe eller en ladestander til elbil, at du efterspørger,
at den kan reguleres via solcelleanlæggets styring - det giver den bedste udnyttelse af strømmen.