Solvarme - Standardisering - UDVALG S-213

Leon Steen Buhl

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 68.

Solvarme - Standardisering - UDVALG S-213

Dansk Standard S-213 og CEN/TC 312

Teknologisk Institut deltager i standardiseringsudvalg og andre nationale og internationale fora, som har til formål at sikre videnopdatering og i relevant omfang at påvirke nye standarder og krav med danske synspunkter.  

Arbejdet i udvalg S-213 vedrører standarder for termiske solfangere og termiske solvarmesystemer, dvs. omfattende solfangere, solvarmesystemer, lagertanke og andre komponenter. I udvalget arbejdes der derudover også med kvalitetssikring af selve de termiske solvarmeanlæg og installationen af disse. Udvalget deltager aktivt i flere arbejdsgrupper under den europæiske CEN/TC 312 Thermal solar systems and components samt den internationale ISO/TC 180 Solar Energy. Desuden følges en række relaterede EU-projekter bl.a. Solar Keymark.

Teknologisk Institut har mangeårig erfaring vedr. solvarmeanlæg og driver i dag Kvalitetssikringsordingen for biobrændselsanlæg, solvarmeanlæg og solcelleanlæg (vedvarende energi anlæg). Ud over det aktuelle standardiseringsarbejde følges tillige aktiviteter med relevans også for andre installationer og anlæg, eksempelvis problematikken vedr. varmt brugsvand og legionella.

Viden om de nyeste standarder inden for solvarme indgår bl.a. i vores installations- og fjernvarmeaktiviteter.