Sporstofanalyse i renseanlæg og andre komplekse systemer

Morten  Køcks

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 23 80.

Sporstofanalyse i renseanlæg og andre komplekse systemer

Teknologisk Institut har stor erfaring med at tilsætte sporstof til komplekse systemer og dermed analysere parametre som eksempelvis flowet gennem systemerne, opholdstider og opblanding.

I et konkret tilfælde blev det fundet ved at tilsætte sporstof til en rådnetank på et renseanlæg, at det aktive volumen i tanken var omkring 2000 kubikmeter. Da tanken i princippet kunne indeholde 2800 kubikmeter, afslørede analysen, at 800 kubikmeter af tanken var fyldt med sedimenter, plastik og andet svært nedbrydeligt materiale.

Sporstofferne har ingen effekt på de igangværende processer, og hele operationen kan udføres, mens anlæggene er i drift. Derved undgås produktionstab og omkostninger ved nedlukning. I store og komplekse systemer er det heller ikke altid muligt at nedlukke anlæggene eller stoppe driften. 

Koncentration af sporstof - Teoretisk kurve

Koncentrationen af sporstof i en perfekt opblandet tank på 2000 kubikmeter, hvor væskevolumen holdes konstant ved at have konstant væskeflow gennem tanken