Startup får hjælp til termisk sløring af pansrede køretøjer

Frederik R Steenstrup

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 23 57.

3 personer kigger på gennemsigtig folie

Startup får hjælp til termisk sløring af pansrede køretøjer

Den danske startup DECPT udvikler en camouflage-folie til termisk sløring af pansrede køretøjer. Gennem et MADE-projekt er de kommet et vigtigt skridt tættere på storskala-produktion.

Mange kan genkalde billedet fra computerspil eller hollywoodfilm. En farvelade af rødlige og gule farver afslører det termiske billede af en kampvogn, der nærmer sig.  

Startuppen DECPT har udviklet en multispektral camouflerende folie, der kan gøre pansrede køretøjer usynlige for et termisk kamera. Folien klæbes på køretøjet og skal derfor kunne holde til bl.a. vind, vejr og svingende temperaturer. 

I et MADE Materiale Demonstrationsprojekt har de fået hjælp af Teknologisk Institut til at udvælge, hvilken plast foliet skal produceres i. I videoen herunder fortæller DECPT og Teknologisk Institut mere om forløbet af projektet.

Gennem projektet udviklede Teknologisk Institut en testprotokol og testede forskellige plasttypers reaktion på bl.a. UV, fugt og høje temperaturer for at se om bl.a. klæbeevne og nanostrukturer kunne stå distancen.  

Resultatet blev, at vi kom frem til den plast, vi skal bruge i vores industrielle produktion

- Jeanette Hvam, DECPT ApS

Nu skal folien testes yderligere – blandt andet på pansrede køretøjer sammen med Forsvaret – før det skal produceres på industriel skala.  

Om MADE Materiale Demonstrationsprojekt

Med et MADE Demonstrationsprojekt kan en lille eller mellemstor virksomhed (op til 250 fuldtidsmedarbejdere) få op til 95.000 kroner i støtte til at løse en udfordring, afprøve ny teknologi eller teste nye materialer i produktionen .

Resultatet kan være optimering af alt fra kvalitetskontrol til produktionstid eller overfladebehandling af materialer.

Der er løbende ansøgningsfrist på demonstrationsprojekter både inden for materiale og produktion.

Artiklen er oprindeligt publiceret af MADE her